van der Horst

Syntix Superprix: John Rasse klopt de favorieten

John Rasse - Azur BMW E36
John Rasse - Azur BMW E36
John Rasse heeft met zijn BMW E36 de BGDC race in het kader van de Syntix Superprix gewonnen. Rasse startte nochthans niet als favoriet aan de race, die titel was weggelegd voor de BMW’s van Piessens/Longin, Koen de Wit en Huygens/Vandenabeele, maar zij kregen af te rekenen met pech. Huygens/Vandenabeele (BMW M3 E46) behaalden nog de tweede plek voor de Peugeot RCZ van de Semoulin’s die de klasse 1 wonnen. In de BRCC Club was de zege voor de BMW 120D van Jan De Vocht en Johan Van Loo. De BMW Clubsport Trophy werd gewonnen door het duo Bernard Claes en Cédric Wauters.
  • Powercars
Stienes Longin was het beste weg bij de start en ging de eerste bocht in voor De Wit en Vandenabeele, die van op de pole was gestart. Deze laatste viel nadien echter weg uit de kopgroep na een lekke band. Toen de Wit binnenkwam voor een eerste pitstop nam Rasse de tweede plaats over hij kwam zelfs terug op de leider. Er ontspon zich een mooi duel tussen Longin en Rasse, maar het noodlot trof de Leuvenaar, een wiel kwam dwars te staan en hij moest de zwart-witte BMW noodgedwongen aan de kant zetten.

De Vocht - Van Loo - BMW 120D
De Vocht - Van Loo - BMW 120D
Loic Pirot verscheen dan even aan de leiding door heel laat te pitten, maar al snel nam Rasse terug de koppositie in. De wedstrijd werd kende nog een vrij lange periode onder code 60 nadat een Porsche Cayman van de baan gegaan was. Spanning was er nog voor de overwinning in de klasse 1, de zege leek weggelegd voor Bert Longin en zijn teammaat Geoffrey Heyninck, maar een klein brandje gooide roet in het eten. De klassenzege en de derde plaats algemeen ging naar de Peugeot van Semoulin/Semoulin, Longin Sr kwam nog als vierde binnen. De vijfde stek was voor de Peugeot RCZ van Heinen/Paisse, achter Koen de Wit werd de diesel BMW van Van Loo/De Vocht zevende, voldoende voor de zege in de BRCC Club klasse. Smets/Verbeke (BMW Compact), Katsers/Menage (Opel Astra) en Jeukenne/Vannetelbosch (Renault Clio) maakten de top tien vol.

Podium BMW Clubsport Trophy
Podium BMW Clubsport Trophy
Ook in de BMW Clubsport Trophy ging het er spannend aan toe, Bernard Claes en Cédric Wauters wonnen uiteindelijk het pleit met amper zes seconden verschil op het duo Donniacuo/Scamardi. Eenenvijftig wagens haalden de meet.
Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons