van der Horst

Syntix Superprix: Michael Schrey wint voor de derde maal dit seizoen

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Circuit Zolder was de plaats van afspraak voor de vierde race van de BMW M235i Racing Cup dit seizoen. De Duitser Michael Schrey beleefde een schitterend weekend, want de leider in het kampioenschap won op zaterdag bij de collega’s van het Duitse uithoudingskampioenschap op de Nürburgring en op zondag op Circuit Zolder. Het spreekt voor zich dat hij met een derde zege in vier wedstrijden ook leider blijft in het kampioenschap. Fred Bouvy en David Dermont werden tweede in de 125 minuten lange wedstrijd en verstevigen hun tweede plaats in het kampioenschap. De volgende afspraak zal zeker een grote rol spelen in de titelstrijd, want op 29 en 30 augustus staat de 24 Hours of Zolder op het menu.
Iedereen heeft zijn verdienste in een autosportcompetitie, maar de prestatie van Michael Schrey verdient toch een bijzondere vermelding. De Duitser doet zelf het verhaal van zijn weekend. “Ik nam gisteren deel aan de BMW M235i-competitie die deel van de VLN uitmaakt, het kampioenschap op de lange Nürburgring. Ik kon er winnen, op zich al een heerlijk gevoel. Door die deelname aan de race op goed honderd kilometer van Zolder, kon ik echter niet aan de kwalificaties deelnemen en diende ik vandaag als allerlaatste van start te gaan. Ik ben meteen met het mes tussen de tanden vertrokken en kon met vijf seconden bonus op de dichtste achtervolgers over de meet rijden. Uiteraard ben ik enorm gelukkig, dit is echt een fantastisch weekend geweest, beter kon echt niet.” Schrey blijft ook leider in de BMW M235i Racing Cup.
 
De race verliep overigens heel spannend, met halverwege de race amper een handvol seconden tussen de diverse kanshebbers op de zege. Na 125 minuten kwamen Fred Bouvy en David Dermont als tweede over de meet achter de Duitse winnaar: “Gewoon een sterke race, leuke gevechten en een prima resultaat, want met de komst van de 24 Hours of Zolder is de strijd om de titel nog zeker niet over”, aldus David Dermont aan het podium. Aan dat podium vonden we ook de broers Guillaume en Maxime Dumarey. “We zijn erg blij met ons eerste podium van het seizoen, we voelen echt dat we ieder weekend progressie maken. We kijken dan ook echt uit naar de 24 Hours of Zolder. En wat een leuke wagen om mee te racen, die BMW M235i Racing Cup!”
 
Maciej Dreszer en Stéphane Kox houden ook alle kansen op de titel na een vierde plaats in Zolder, voor Guido Wercks en Jamie Vandenbalck. Achter de top 5 van de BMW M235i Racing Cup, zagen we in volgorde Redant-Matheus-Puype, Beckers-Van Samang, Tuytte-Vanneste en Kluyskens-De Lansheere-Vandekerckhove.
 
“Het feit dat we in één adem al onze deelnemers kunnen opnoemen zonder één probleem te citeren, is één van de enorme sterke punten van onze competitie”, glundert Jan Horemans. “We hebben een zeer betrouwbaar product, een wagen die veel plezier biedt aan de rijders en de slotsom is dat we ook zeer mooie races zien, die zeer intens betwist worden en waar sportiviteit zeer hoog in het vaandel van rijders en teams wordt gedragen. Ik kan dan ook niet anders dan heel blij zijn na dit eerste halve seizoen van onze competitie.”

BMW  M 235i Racing Cup  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons