van der Horst

Syntix Superprix: Nabeschouwing EMG Motorsport

De Syntix Superprix op Circuit Zolder was voor het Limburgse EMG Motorsport een weekend waarop het team met de nodige fierheid mag terugblikken. In de Supercar Challenge powered by Pirelli scoorden de troepen van teambaas Edgard Terium maar liefst twee overwinningen, terwijl er ook in het BGDC-kampioenschap een zilveren medaille behaald werd. Wiebe Wijtzes stond in de klasse Sport twee maal op het hoogste trapje in de Supercar Challenge en in de klasse GTB mochten Patrick Lamster en Kris Cools (eventjes) van het tweede schavotje genieten. In de BGDC-wedstrijd ruilde Johan Huygens zijn ziekenhuiskamer in voor de zoete smaak van een podiumfinish, samen met Vincent Vandenabeele…
Over de BMW M3 E92, die uitkomt in de SuperSport-klasse in de Supercar Challenge kunnen we vrij kort zijn: het was omwille van diverse redenen een weekend om snel te vergeten. Maar dat werd ruimschoot gecompenseerd door de prestaties van bijvoorbeeld Wiebe Wijtzes. “We kunnen het niet echt nog een verrassing noemen, maar toch doet hij het telkens maar”, steekt Edgard Terium van wal. “Wiebe scoorde met de Renault Clio III afgelopen weekend twee overwinningen in Zolder, telkens in wedstrijden die hij solo afwerkt, tegen sommige wagens die over meer intrinsieke snelheid beschikken. Doe hem maar na… Ook Patrick Lamster en Kris Cools waren met de ´oude´ Porsche 997 Cup weer sterk op dreef. Ze mochten zaterdag als tweede in de GTB-klasse mee op het podium. Helaas bleek achteraf dat de pitstop een fractie te vroeg werd uitgevoerd, maar dat doet niets af van hun prestatie en in de race op zondag eindigden ze trouwens ook op een knappe vierde plaats. Als teambaas kan je dan enkel tevreden zijn met hun prestaties.”

In de vierde manche van het BGDC-kampioenschap, eveneens afgewerkt op Circuit Zolder vorig weekend, mocht EMG Motorsport ook nu weer de kast met trofeeën aanvullen. Johan Huygens en Vincent Vandenabeele finishten er als tweede en zien daarmee hun hoop op een goed eindklassement in het kampioenschap groeien. “Goede resultaten zijn echter pas mogelijk als je over een goed team beschikt, en daarom wil ik via deze weg dan ook alle medewerkers van EMG Motorsport bedanken voor hun inzet en hun gedrevenheid”, besluit Edgard Terium.

EMG Press  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons