van der Horst

Syntix Superprix: Nabeschouwing Ichiban Racing

Tim Joosen - Tatuus PY-012
Tim Joosen - Tatuus PY-012
De autosportgoden waren Ichiban Racing dit seizoen niet steeds gunstig gezind in de IDIS Superlights Divisie van de Supercar Challenge. Glenn Haverals en Tim Joosen bewezen al herhaaldelijk dat zij zelf en de Tatuus PY-012 over de nodige snelheid beschikken, maar met uitzondering van 1 manche tijdens het New Race Festival te Zolder was er telkens wel een of andere factor die roet in het eten kwam gooien. Dat was ook afgelopen weekend het geval tijdens de eerste van twee wedstrijden in het kader van de Syntix Superprix, maar Haverals en Joosen bewezen in manche 2 dat ze uit het goede hout gesneden zijn en finishten net naast de podiumplaatsen.
  • Shopa
Als Ichiban Racing de zaken van naderbij bekijkt, dan blijkt toch dat ze ook nu een stap in de goede richting hebben gezet.

“Dat we niet over dezelfde snelheid beschikken als bijvoorbeeld Sam Dejonghe steken we niet onder stoelen of banken, maar met de overige rijders in de IDIS Superlights Challenge kunnen we wel aardig een figuurlijk robbertje vechten”, opent een eerlijke teambaas en rijder Glenn Haverals. “Dat bewezen we afgelopen weekend ook weer door zowel in de vrije trainingen als in de kwalificatie snelle chrono´s op de tabellen te zetten. Tim Joosen zocht na drie rondjes in de kwalificatie de pits zocht en we voerden een paar kleine wijzigingen door aan de afstelling van de Tatuus PY-012 om een nog snellere tijd te kunnen neerzetten. Maar toen Tim zich terug op het asfalt begaf stond de pechduivel hem op te wachten nog voor hij op de piste was. De gaskabel van onze bolide deed nukkig en bleef hangen, met als gevolg dat een contact met een vangrail bij de uitrit van de pitlane onvermijdbaar was. De schade was niet groot, maar toch dienden we forfait te geven voor de eerste manche.”

Ten gevolge van dat forfait dienden Haverals en Joosen de tweede manche helemaal achteraan aan te vatten. Met 15 snelle proto´s vóór hen op de startgrid, waaronder zelfs een heuse LMP3-bolide begon het duo aan een inhaalrace. “En dat is zelfs beter verlopen dan dat we hadden durven dromen”, vervolgt Haverals. “Tim en ik hebben beiden sterke rijbeurten afgewerkt, met als resultaat dat we na een uur racen als vierde aantikten, net aan de voet van het podium. Meer zat er niet in, gezien onze startplaats, maar we mogen met een zeer tevreden gevoel terugblikken op deze wedstrijd. We gaan met de IDIS Superlights Challenge nu een lange zomerpauze tegemoet, waarna Tim en ikzelf met de nodige motivatie de strijd verder zullen zetten tijdens de tweede seizoenshelft. We wensen iedereen alvast een prettige vakantie toe en zien elkaar na de zomerstop terug in Spa-Francorchamps!”

Ichiban Racing Press  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons