van der Horst

Syntix Superprix: Nabeschouwing MSE

Het Genkse MSE team nam tijdens de tweede manche van de Belcar Trophy op het Circuit van Zolder deel met 2 wagens. De BMW M235i werd bemand door Peter Beckers en Jef Van Samang, en op de Mini Challenge #666 nam Bart Van Samang de wedstrijd deze keer alleen voor zijn rekening.
De 40 minuten durende kwalificatie werd aangevat op een droge piste. Jef en Peter wisten daarbij hun BMW M235i te kwalificeren met een tijd van 1:46.445 op een 25e plaats algemeen en een 7e plaats in de “BMW M235i Cup”.
Bart wist na uitgebreid testwerk als voorbereiding op de race zijn persoonlijke besttijd met de Mini te verbeteren en klokte een rondje Zolder af in 1:45.150, goed voor de polepositie in zijn klasse en een 19e plaats algemeen.

De start van de wedstrijd verliep zonder incidenten. Bart verloor bij de start enkele plaatsen maar kon zijn voorliggers op een afstand volgen en zo ongehinderd vlotte rondetijden aanhouden.
Peter daarentegen raakte in een rondenlang gevecht verwikkeld met enkele concurrenten van de competitieve BMW M235i Cup. Na een verbeten duel van een 10-tal ronden kon Peter zich van enkele concurrenten afschudden en een vlot wedstrijdritme aanhouden. Even later voerde Peter zijn verplichte eerste stop uit, en na bij de tweede stop na ongeveer 2/3e wedstrijd nam Jef het stuur over. Door onvoorziene omstandigheden duurde deze pitstop wat langer, waardoor de BMW piloten uiteindelijk op een 7e plaats in de BMW M235i Cup en een 22e plaats algemeen finishten. In normale omstandigheden was een betere klassering geen probleem geweest.

Bart van zijn kant werkte de wedstrijd in zijn eentje af, en moest vanzelfsprekend ook zijn verplichte ‘stops’ uitoefenen. Dit alles verliep zonder noemenswaardige problemen en Bart liet de Mini afvlaggen als winnaar in de klasse en een 18e plaats algemeen.
Bart Van Samang: “het was een leuke wedstrijd, dit was de ideale voorbereiding op de 24 Uren!
We zitten nu supergoed qua afstelling en verbruik, wat ons met een gerust gemoed kan laten aftellen naar de 24 Uren van Zolder, eind augustus. Dan zal mijn teammaat Gregory Serck er ook terug bij zijn. Wie ons nog zal vervoegen tijdens de 24 Uren van Zolder zullen we binnenkort bekend maken.”

MSE Press


 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 23 juni 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons