van der Horst

Syntix Superprix: Pech houdt MExT Racing Team van het BRCC podium

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Afgelopen weekend werd de vierde manche verreden van het Belgian Racing Car Championship of BRCC. En net als tijdens het New Race Festival reed de BRCC samen met de Belcar Trophy. Na twee zeges en een vierde plaats was het team rond MExT Racing ervan overtuigd om met de Porsche 991 Cup terug aan te pikken met een derde zege van het seizoen of minstens een podiumplaats. Koen Wauters was door drukke beroepsomstandigheden verhinderd en zodoende zagen we terug Kris Wauters, geflankeerd door Xavier Stevens op de prachtige bolide. Het duo was op weg naar een goede klassering en een podiumplaats tot een lekke band en een aanrijding roet in het eten gooiden waardoor ze zich net als de vorige wedstrijd tevreden moesten stellen met een vierde plaats.
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
“Als we een correcte analyse maken van de wedstrijd, dan hadden we tweede of derde moeten worden,” aldus Xavier Stevens die de start nam van de 125 minuten lange wedstrijd. Kris Wauters had de kwalificatietijd op de tabellen gezet en binnen de BRCC de derde chrono gedraaid en amper op 33/100 seconden van de tweede chrono van de Ferrari 458 Challenge van de broers Thiers.

Xavier Stevens nam de start, kon deze positie handhaven en reed een correcte stint tot een stuk metaal op de piste voor een lekke band zorgde.
“Ik heb door die lekke band wat tijd verloren op de piste, maar Kris kon toch nog de wagen over nemen in derde stelling en reed een sterke stint. Hij knabbelde twee seconden per ronde af van de achterstand op de Ferrari en we maakten ons op voor een spannende eindsprint met de tweede plaats als inzet.”

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Zover zou het echter niet komen; Kris kwam in de remzone van de Villeneuve-bocht in aanrijding met een tragere Renault Clio en plantte de Porsche in de zandbak.

Kris Wauters: “Ondanks de waarschuwing van de vlaggenmannen ging de Clio verschillende malen van zijn lijn af en ik kon amper nog een kant uit. Ik was in volle achtervolging op de Ferrari voor de tweede plaats en zette me naast de Clio in de remzone. Op dat moment ging deze voor de zoveelste maal van zijn lijn en raakte mij rechts achteraan. Ik verzeilde in de kattenbak en verloor zeker vijf minuten voor de wagen opnieuw de baan op kon. In de pitlane heeft de crew dan de carrosserie getapet en kon ik mijn weg verder zetten. Maar in plaats van te strijden voor de tweede plaats zat ik nu op de vierde plaats en was het gat met de Porsche van Speedlover te groot om nog te overbruggen. Nadien was er dan nog een code 60 en was de wedstrijd over. Ik ben zeer zwaar teleurgesteld en betreur ten zeerste de mentaliteit van sommige rijders op de piste met minder snel materiaal”.

MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Porsche 991 Cup
Door deze vierde plaats staat het duo Kris Wauters – Xavier Stevens momenteel op de derde plaats in het kampioenschap na Mondron en de broers Thiers. In BRCC Cup staan Kris Wauters en Xavier Stevens tweede na de broers Thiers

De volgende afspraak voor MExT Racing Team inzake de BRCC is de 24 Hours of Zolder waarin dubbele punten te verdienen zijn na 3 uren en 24 uren. Gezien er binnen het kampioenschap twee schrapresultaten voorzien zijn, heeft men binnen MExT Racing Team beslist om alleen de eerste drie uren vol te maken. De laatste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk heeft een coëfficiënt 1,5 en uiteraard zal de bemanning er alles aan doen om goed te scoren tijdens de 24 Hours of Zolder om alsnog in Frankrijk in aanmerking te komen voor de titel.  

Tussenstand Kampioenschap: 1. Guillaume Mondron 62; 2. Frank Thiers, Hans Thiers, 56; 3. Kris Wauters, Xavier Stevens 51;  25;  4. Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars, Bert Longin 50; 5. Gerard van der Horst, William van Deyzen, 39; 6. Rik Renmans 32; 7. Nico Verdonck 26; 8. Koen Wauters 25; 9. Fred Bouvy, Stéphane Lémeret 20; 10. Jean-Pierre Verhoeven, Jeffrey Van Hooydonk 16; etc.    

Méér info +video: www.mext-racing.be

MExT Racing Team Press
Foto's: Marnik Miouchaers

   • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons