van der Horst

Syntix Superprix: Ward Sluys en Fréderique Jonckheere van de hel naar de hemel in Zolder

Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédéric Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Er is een einde gekomen aan de pechreeks van Ward Sluys en Frédérique Jonckheere in de Supercar Challenge. Zelfs tijdens de eerste wedstrijd van het weekend in Zolder, in het kader van de Syntix Superprix, liep het mis voor de rijders van BMW Van den Broeck, maar op zondag nam de Prodiaxo-rijder revanche, samen met zijn West-Vlaamse teamgenoot. Ward Sluys moest alle zeilen bijzetten om de concurrentie af te houden, maar reed toch naar een onvergetelijke tweede zege van het seizoen.
  • Prospeed Competition
Ward Sluys en Frédérique Jonckheere hielden goede herinneringen over aan het circuit van Zolder, aangezien ze er tijdens het openingswedstrijd al een wedstrijd konden winnen. “Maar sindsdien stond het geluk niet aan onze kant”, weet Sluys. “Een oliespoor maakte tweemaal een einde aan onze race en tijdens het vorige raceweekend werden onze wedstrijden verstoord door een klein probleem aan de motor. JR Motorsport liet echter niets aan het toeval over en leverde de BMW M4 Silhouette in perfecte omstandigheden af voor de derde afspraak van het seizoen.”
 
Dat JR Motorsport de zaken grondig aanpakt, blijkt ook uit de nieuwe voorbumper die vanaf de vrije trainingen opnieuw aan de tand werd gevoeld. “En dat zullen we ook blijven doen, maar voorlopig geeft de wagen nog niet voldoende vertrouwen met die evolutie. Dat is ook de reden waarom we tijdens de tweede manche met de vertrouwde bumper van start gingen”, legt de Oost-Vlaming uit.
 
Het snelle duo werd tijdens hun snelste kwalificatieronde even opgehouden door een tragere deelnemer, maar toch kon Frédérique Jonckheere als vijfde aan de strijd beginnen. “Tijdens de vorige wedstrijden werd ik tweemaal verrast door een oliespoor, maar ditmaal maakte een stukke velg een einde aan onze wedstrijd!” vertelt een zichtbaar aangeslagen West-Vlaming. “Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk dat de BMW niet in de muur belandde en de schade miniem bleef.”
 
Podium race 2
Podium race 2
Geen geluk dus voor Sluys en Jonckheere, maar gelukkig kwam er op zondag nog een herkansing van de prachtige BMW M4. Jonckheere nam opnieuw de start, behield het contact met de voorliggers zonder het rubber te veel op de proef te stellen. “Nadien konden we profiteren van de strafseconden van onze concurrenten, terwijl wij na onze opgave op zaterdag wat minder lang moesten stilstaan”, verklaart Prodiaxo-rijder Ward Sluys. “Op die manier kwamen we als leider uit de pitstraat, maar ik moest echt heel verdedigend rijden om onze concurrenten af te houden! We kregen de zege zeker niet cadeau, waardoor dit succes nog zoeter smaakt.”
 
Sluys en Jonckheere blijven uiteraard aanspraak maken op de titel in de GTB-klasse van de Supercar Challenge, al wil de Oost-Vlaming daar voorlopig nog niet aan denken.
 
Ward Sluys zou nog een prachtig vervolg breien aan het succes in de Supercar Challenge. Enkele uren later won hij namelijk de divisie Toerisme tijdens de tweede Belcar-race van het seizoen 2015, samen met de Nederlander Michael Verhagen. “Een tweede prachtig resultaat uiteraard, al stonden we vooral aan de start om de 1000 kilometer van Palanga over enkele weken voor te bereiden”, sluit Ward Sluys af. 

Ward Sluys press
   • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons