van der Horst

Syntix Superprix: Race 2 Supercar Challenge GT's & Superlights

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Op een half natte baan starten de GT deelnemers van de Supercar Challenge samen met de Superlights Challenge voor hun tweede race van vandaag. De keuze voor de banden blijkt een grote rol te gaan spelen in het verloop van de race.
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
Oliver Campos Hull heeft een zeer goede start en weet vanaf de derde positie de leiding over te nemen en ligt na de eerste bochten voor de Renault RS01 en de Norma van Tim Joosen. Ook Berry van Elk beleeft een goede start en wint vele posities in de eerste ronde en komt zelfs in de tweede ronde al op de vierde positie door op de timing. Beide Moslers blijken op regenbanden te staan en konden zo veel beter wegkomen.

In de GTB divisie heeft Ward Sluys de koppositie weten te behouden, maar in de volgende ronde weet Roger Grouwels al voorbij te gaan. Hans Fabri zien we dan in de tweede ronde de pitstraat al opzoeken en Danny van Dongen zien we dan al in de pitstraat staan.

Net als Fabri zien we een ronde later ook de twee Moslers van Campos Hull en Van Elk binnen komen om te wisselen naar de slick banden. De regenbanden bleken dan bij de start wel goed te zijn, maar uiteindelijk niet de juiste keuze door de opdrogende baan. Zij wisselen naar slicks en zullen de race opnieuw moeten starten achteraan het veld. Ook Chris Mattheus moet dezelfde keuze maken en wisselen van banden wat betekent dat de voorsprong van Grouwels nog groter wordt. Tweede in de GTB divisie is daarna dan Koen Bogaerts en Aart Bosman ligt derde.

Chris Matteus moet zelfs nog eens binnenkomen in de pitstraat wat hem nog meer tijdverlies oplevert. Campos Hull knokt zich een weg terug naar voren op de slicks en ligt na enkele ronden weer op een zevende plek. Berry van Elk heeft een grotere achterstand opgelopen met het wisselen van de banden en zien we nog niet in de top tien.

Campos Hull wint weer een plek op Jean-Pierre Lequeux en schiet door naar de vijfde positie en heeft de tweede plek in de Super GT weer in handen.

Monlau Competition - Renault RS01
Monlau Competition - Renault RS01
Na een half uur racen is de leiding nog steeds stevig in handen van Jose Manuel Perez Aicart, voor Tim Joosen, Francois Bouillon en Oliver Campos Hull. Dan zien we de eerste GTB rijder in het veld, Roger Grouwels met daarachter JP Lequeux, Koen Bogaerts en de Mosler van Pedro Salvador. Een zeer gevarieerd veld door de bandenkeuze van de diverse teams aan het begin van de race.

Van Elk lijkt problemen te kennen met zijn Mosler. Zagen we hem al eerder een rondje langzaam rijden zien we hem voor de eerste chicane een foutje maken waardoor hij uitkomen chicane even ‘voelt’ wat er aan de hand kan zijn. Hij komt daarna ook direct binnen voor zijn verplichte pitstop.

Roger Grouwels - Porsche 991
Roger Grouwels - Porsche 991
Na de pitstops zien we nog steeds de Renault RS01 aan de leiding gaan, nu met Jurgen Smet achter het stuur. Hij heeft een grote voorsprong op de nummer twee van het veld Luc de Cock en nog meer voorsprong op zijn directe concurrent in de Super GT divisie Kosta Kanaroglou. In de GTB divisie is het nog altijd Roger Grouwels die de leiding in handen heeft voor Pieter van Soelen die het stuur heeft overgenomen van Koen Bogaerts. Aart Bosman ligt op de derde positie en Ward Sluys vierde. De laatste moet alleen een drive through uitvoeren daar zijn pitstop niet conform het reglement is verlopen.

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
Na een uur racen hebben we een nieuwe leider. Luc de Cock weet Jurgen Smet in te halen en voor de tweede maal vandaag lijkt het erop dat hij de overwinning binnen gaat halen samen met Tim Joosen. In de GTB divisie wint Ward Sluys een plek op Aart Bosman en neemt de derde positie over.

Tien minuten voor het einde van de race slaat het noodlot toe voor Aart Bosman. Een enorme vlam achter zijn Porsche moet het besluiten om zijn auto in de eerste bocht stil te zetten om deze te laten blussen door de marshalls. Dit betekent einde van een fraaie race voor de Porsche rijder.

Dan nog in de laatste ronden zien we dat de Mosler van Kanaroglou en de Norma van David Houthoofd elkaar raken in de tweede chicane. De Mosler kan door maar de sportscar komt kort in de grindbak te staan. Houthoofd lijkt nog verder te kunnen, maar moet toch zijn auto stilzetten in het gras.

De overwinning gaat opnieuw naar Luc de Cock en Tim Joosen. Zij pakken de tweede winst vandaag en eindigen voor Jurgen Smet en Jose Manuel Perez Aicart. Derde finisht Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull en vierde wordt Jean-Pierre Lequeux.

Dominik Dierkes - Radical SR3RS
Dominik Dierkes - Radical SR3RS
In de GTB divisie is de winst voor Roger Grouwels die de hele race aan de leiding heeft gelegen. Tweede eindigden Koen Bogaerts en Pieter van Soelen en de laatste podiumplek is voor Ward Sluys en Chris Mattheus. Dominik Dierkes en Hauke Hoschler pakken de overwinning in de Superlights groep 2, net als in de ochtendsessie. 


Supercar Challenge Press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons