van der Horst

Syntix Superprix: Voorbeschouwing op de BMW Racing Cups

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Wie dit weekend even wil ontsnappen aan de voetbalgekte en ook nog eens fan is van echte autosport, die moet op Circuit Zolder zijn. Op de Limburgse omloop vindt de Zolder Superprix plaats en die staat garant voor veel mooie autosport. Op het menu staat onder meer de 5de afspraak van de BMW Racing Cups, dus zowel de BMW Clubsport Trophy als de BMW M235i Racing Cup. De meeting in Zolder is meteen de ideale proloog voor de volgende afspraak, eind augustus, want dan staan de 24 Hours of Zolder op het menu, zonder meer het hoogtepunt van het seizoen van de BMW Racing Cups. De wedstrijd van dit weekend is er één samen met de Belcar, over de traditionele afstand van 125 minuten. 21 wagens geven present, een mooi startveld, met garantie op spektakel en sport van de hoogste plank. Vergeet zondag dus het voetbal heel even of relax na de examens en kom genieten op Circuit Zolder van mooie autosport.
  • Hamofa Performance
De 5de van het seizoen al… zo snel gaat het dus een autosportjaar. De BMW Racing Cups komen voor de tweede maal dit seizoen naar Zolder, na afspraken in Zandvoort en tweemaal Spa. De race op Limburgse bodem is uiteraard de laatste voor de zomerpauze, daar waar de eerstvolgende afspraak geen opwarmertje voor het najaar zal zijn. “Neen, de deelnemers krijgen nu 125 minuten raceplezier aangeboden, en de volgende meeting is uiteraard de 24 Hours of Zolder. Dit is zonder meer de laatste voorbereiding in competitie-omstandigheden en we zien dan ook 21 deelnemende bolides (12 BMW M235i - 9 BMW Clubsport Trophy) in de BMW Racing Cups”, aldus organisator Jan Horemans. “We zijn tevreden met het lopende seizoen en hopen uiteraard dat de lijn van de voorbije races in Zolder zal doorgetrokken worden.”
 
Familiestrijd in de BMW Clubsport Trophy
 
In de BMW Clubsport Trophy is er de familiestrijd tussen de clans Donniacuo en Convents, tegen twee duo's, enerzijds Claes - Philips en anderzijds De Breucker - Van Haeren. Die vier équipes vinden we ook in een zakdoek vooraan bijeen in het klassement en het laat zich zo vermoeden dat we hen ook in Zolder in de voorste gelederen zullen vinden. Verder is Zolder de terugkeer van Velocitas Racing die tot nu toe enkel de eerste manche in Spa hebben gereden. “De Clubsport Trophy is de opstap bij uitstek in de Belgische autosport en ik nodig iedereen die interesse heeft om eens te racen voor een democratisch budget om bij ons een kijkje te komen nemen”, vertelt Jan Horemans. Er zijn wagens voorhanden voor de 24 Hours of Zolder en wie weet kan je een jongens… of meisjesdroom wel waarmaken.”
 
BMW M235i Racing Cup: wie verslaat Guillaume, deel V…
 
95 punten op 100… het lijkt wel een schitterende uitslag van een student in deze dagen van deliberaties en proclamaties. Maar niets is minder waar. Het is de score van de West-Vlaming Guillaume Dumarey in de BMW M235i Racing Cup 2016 tot dusver. Maar opgepast, we zijn nu bijna halverwege het seizoen wat de punten betreft en achter Dumarey is de concurrentie niet verslagen. “We geven nog niet op”, klinkt het in het kamp van Pieter Vanneste en Bert Redant. “Hij moet toch te pakken zijn”, weten Niels Lagrange en John Rasse. “En de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld”, klinkt het strijdvaardig bij de Duitse familie Otto. U hoort het, de strijd wordt wederom heel spannend.
Na een gesmaakt debuut in Spa zijn ook de Noorse BMW-vrienden Egeland-Edland opnieuw van de partij en in voorbereiding op de 24 Hours of Zolder vervoegen Filip Baelus en Bart Lievens het veld.

BMW M235i Racing Cup & BMW Clubsport Trophy Press  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons