van der Horst

Syntix Superprix: voorbeschouwing van de organisatoren (SCC)

David Houthoofd - Norma M20FC
David Houthoofd - Norma M20FC
Komend weekend bouwen de teams van de Supercar Challenge powered by Pirelli en de Superlights Challenge powered by Pirelli de tenten weer op op het Circuit Zolder voor het volgende evenement, het Syntix Superprix weekend! Alweer het vierde raceweekend van het seizoen waar de deelnemers het stuur in handen nemen, de wielen laten spinnen en de motoren laten brullen.
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
Escuela Espanola de Pilotes - Mosler MT900R GT3
In de SuperGT  ligt de strijd voor het kampioenschap nog volledig open. Momenteel zijn het de beide Moslers van het Spaanse team welke de lijst aanvoeren. Alberto de Martin en Pedro Salvador hebben vier punten voorsprong op hun collega rijders Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull. Daarachter is het Henry Zumbrink met de Volvo S60 V8 die de derde positie in het kampioenschap in handen heeft met maar zes punten achterstand op de leider. Zumbrink wist het eerste raceweekend in Zolder wel de meeste punten te behalen en zal hier zeker weer op azen. Hij moet dan ook nog wel afrekenen met de verrassend presterende Henk Thuis in zijn nieuwe project de Pumax RT en ook de snelle Renault RS01 met Jürgen Smet en José Manuel Perez Aicart die na de race in Spa Francorchamps ook in Zolder de strijd aangaat.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In de GTB divisie staan de Belgen Ward Sluys en Chris Mattheus aan de start met hun fraaie BMW M4 Silhouette om hun voorsprong in het kampioenschap te verdedigen. Zij staan maar zeven punten voor op Aart Bosman met de Porsche 997 die de tweede plaats bezet. Maar de strijd is groot in de GTB divisie, daar we ook weer Roger Grouwels in de Porsche 991 terug zien en hij wist de twee eerste races in Zolder op zijn naam te schrijven. Ook Nicolas van Dierendonck en Manu van Ryse staan weer aan de start met hun Porsche nadat zij vele punten wisten te scoren in Spa Francorchamps. Ook de tweede BMW M4 Silhouette van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen staat op de deelnemerslijst en voor het eerst dit seizoen komt Ruud Olij in actie met zijn snelle BMW E92 M3.

BlueBerry Racing - BMW E46 M3
BlueBerry Racing - BMW E46 M3
Ronald van Loon en Luuk van Loon zijn de koplopers in de Supersport divisie, zij scoorden dit seizoen en twee overwinningen en een fraaie tweede en derde plek. Doordat hun concurrentie al wel te maken kreeg met pech en/of een uitvalbeurt, staan zij maar liefst twaalf punten voor op de nummer twee Dennis de Borst en Martin de Kleijn in de Febo Seat Sport Leon Cup Racer. Daarachter is het Robert van den Berg en Huub Delnoij op de derde plek met één punt voorsprong op Eric van den Munckhof. Volop strijd in deze divisie en dan zijn deze deelnemers niet eens de enige die kans maken op de overwinning. Dennis Houweling en Aart-Jan Ringelberg azen ook op hun eerste overwinning en de jongens van BS Racing natuurlijk ook na de eerdere teleurstellingen dit seizoen. In Spa Francorchamps zagen we ook dat de zwarte Ginetta van David Krayem en Ben Scrivens de strijd kan aangaan en met een BMW van JR Motorsport gaan Martin Lanting en Bob Herber ook een poging wagen om een podium te behalen.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ
De Sport divisie wordt aangevoerd door Chris Voet en Bart van den Broeck. De kleine snelle Peugeot met de Belgische rijders wist tijdens de eerste drie evenementen de meeste punten bij elkaar te vergaren. Zij hebben een voorsprong van maar liefst zestien punten op Bart Drost en Niels Kool welke met de Formido BMW135i aan de start staan. Daarachter zien we nog een BMW van het trio Harold Wisselink, Toon Rutgers en Henk Tappel vlak voor de twee Renault Clio’s van Rob Nieman en Stan van Oord. Allemaal ook weer kanshebbers voor een overwinning in Zolder. In Spa Francorchamps zagen we ook nieuwkomers Johan Vannerum, Marc Vannerum en Jean-Luc Behets welke gelijk tweemaal op het podium stonden en zij zullen in Zolder opnieuw deze prestatie willen neerzetten. Carlijn Bergsma en Pieter de Jong hopen hun pechduivel thuis te laten en hoge ogen te gooien in de zwart/witte Lotus Exige en dan komt uit Duitsland Michael Schrey met een BMW 235i deelnemen.

Omdat de strijd in alle divisies zeer groot is, verwachten wij op Circuit Zolder niets dan actie en spektakel op de baan tijdens de Supercar Challenge pb Pirelli races.

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
Ook de Superlights Challenge powered by Pirelli deelnemers komen weer in actie. Zij hebben in april hun eerste races gereden op Circuit Zolder en daarna zijn zij niet meer de strijd met elkaar aan kunnen gaan. Zal opnieuw Luc de Cock en Tim Joosen het sterkst zijn of zal de tweede Norma van het duo David Houthoofd en Francois Bouillon er met de meeste punten vandoor gaan. In de Wolf GB08 van het Bas Koeten Racing team zien we een nieuwe naam, namelijk Amro Al-Hadad, een rijder uit Qatar.

BlueBerry Racing - Praga R1
BlueBerry Racing - Praga R1
In de tweede divisie van de Superlights Challenge zien we Filip Declercq en Ko Koppejan terug op de startgrid. Cristian Holtappels, Dominik Dierkes , Bart Ooms en Fiona James zagen we in april al in actie komen op het circuit en zij zullen opnieuw de strijd met elkaar aangaan. Het stuur van de tweede Praga R1 zal Danny van Dongen in handen nemen wat betekent dat er ook in deze divisie volop strijd zal zijn om de overwinning.

Wil je de races van de Supercar Challenge en de Superlights Challenge live meemaken, koop dan uw kaarten voor dit weekend op www.syntixsuperprix.be. Het volledige programma van het weekend is ook op deze website terug te vinden.

Supercar Challenge Press
foto's: Supercar Challenge - Ronald Janssens  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons