van der Horst

Syntix Superprix: De Cock/Joosen winnen beide Supercar Challenge GT’s & Lights races

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Omdat de startvelden in beide klasses nogal mager uitvielen, werden voor de Syntix Superprix de deelnemers van de Super Lights en de beide GT-klasses samengevoegd. De twee voorziene races werden dan ook nog allebei op zondag afgewerkt. De Norma’s domineerden en gingen tweemaal met de zege lopen, enkel de Renault R.S.01 van Smet/Manuel Perez Alcart kon weerwerk bieden. Luc de Cock en Tim Joosen stonden tweemaal op de hoogste trede van het ereschavot.
Sluys/Mattheus - BMW M4 Silhouette
Sluys/Mattheus - BMW M4 Silhouette
De eerste race zag een dubbel van de Norma’s, het Deldiche Racing exemplaar van de Cock/Joosen haalde het voor de Mc Donald’s M20 FC van David Houthoofd en François Bouillon. De Mosler van Kanaroglou/Campos Hull behaalde de laatste podiumplaats. Sluys/Mattheus wonnen de GTB-klasse en werden zesde algemeen. Een plaats verder eindigde de Ginetta LMP3 van Jean-Pierre Lequeux.


Luc de Cock & Francois Bouillon
Luc de Cock & Francois Bouillon
Na de start van de tweede race nam de Renault R.S.01 het voortouw, maar geleidelijk aan kwamen de twee Norma’s terug vooraan postvatten. Op enkele ronden van het einde moest Bouillon zijn Norma aan de kant zetten en zag zo een nieuwe tweede plaats in rook opgaan. De Cock/Joosen wonnen opnieuw voor Smet/Manuel Perez Alcart en de Spaanse Mosler die een tweede podiumplaats in de wacht sleepte. Sluys/Mattheus werden derde in de GTB klasse en Lequeux behaalde een mooie vierde plaats. Houthoofd/Bouillon werden nog als derde geklasseerd in de Super Lights klasse die gewonnen werd door Joosen/de Cock. Gezien de twee Norma’s ook deelnamen aan de Belcar-race die vlak daarna plaatsvond, gingen de Cock en Bouillon alleen de bekers ophalen, terwijl hun respectievelijke teamgenoten al op de Belcar-grid stonden.

Foto's: Niels Vaeck  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons