van der Horst

Syntix Superprix: Deldiche Racing maakt het feest compleet met ook een zege in de Belcar race

start Belcar Syntix Superprix 2016
start Belcar Syntix Superprix 2016
Luc de Cock en Tim Joosen stonden zondag driemaal op de hoogste trede van het ereschavot. Zij wonnen eerder op de dag de twee Supercar Challenge GT races en sloten de dag af met een overwinning in de Belcar race. Hun zege, de derde op rij in de Belcar, kwam nooit in het gedrang niettegenstaande een drive-through wegens onder de normtijd te gaan. Longin/Piessens/Van Laere pakten een mooie tweede plaats na een probleemloze race. Derde en winnaar bij de GT’s werd de MexT Racing Porsche van Wauters/Wauters/Stevens, die in het begin van de race een mooi duel uitvochten met de DVB Racing Ferrari van Hans en Frank Thiers.
  • LTF
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Bij de start reden de prototypes weg van de rest van het veld met Joosen op kop, gevolgd door de twee Wolf’s en de McDonald’s Norma; Daarachter ontspon zich een hevige strijd tussen Koen Wauters in de MexT Racing Porsche en de DVB Racing Ferrari 458 Challenge van de broers Thiers. Al na vier ronden werden de eerste achterblijvers gedubbeld en in de Eerste Linkse werd Wauters bijna van de baan gedrukt bij het inhalen van een gedubbelde wagen. Al snel kwam de PK Carsport Wolf in de problemen en Bert Longin bracht de wagen binnen met oververhitte olie. De wagen moest heel wat toeren minder draaien en zakte weg in het klassement alvorens Kumpen de proto definitief in de pits parkeerde. Problemen waren er ook bij MSE, waar de remmen van de wagen faalden waardoor Bart Van Samang achter inreed op een tegenstander en de strijd moest staken met een afgebroken wiel.

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Na een uur wedstrijd had de Bas Koeten Racing Wolf van Longin/Piessens/Van Laere nipt de leiding; zij profiteerden dat de Norma van Joosen/de Cock een drive-through penalty had gekregen voor het rijden onder de normtijd. Xavier Stevens bezette de derde plaats met de MExT Racing Porsche 991 voor de Norma van Houthoofd/Bouillon. Alle vier wagens bevonden zich nog in dezelfde ronde en op één ronde volgde de DVB Racing Ferrari. Al snel nam de Norma echter de koppositie weer over om ze niet meer af te staan.

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Met nog drie kwartier op de klok ging Guido Werckx er hard af met de JJ Motorsport BMW aan de binnenkant van de Eerste Linkse; ook de DZ Competition BMW Clubsport ging in de chicane naast de baan, maar die wagen kon zijn weg verder zetten. Bouillon, die een mooie derde plaats bezette, moest de pit opzoeken en verloor verscheidene minuten en viel terug buiten de top tien. De koppositie van De Cock/Joosen kwam nimmer in gevaar en zij wonnen de derde manche van het Belcar Endurance Championship voor de Bas Koeten Racing Wolf van Longin/Piessens/Van Laere die in dezelfde ronde eindigde op iets meer dan 44 seconden. De gebroeders Wauters en Xavier Stevens pakten met de  MExT Racing Porsche 991 een mooie derde plaats en wonnen de GT klasse. Zij eindigden bovendien op slechts een ronde van de winnaar.

PK Carsport - BMW M235i Cup
PK Carsport - BMW M235i Cup
De vierde plaats was voor de Ferrari van de Thiers, zij werden in het klassement gevolgd door de Speedlover Porsche van Verheyen/Grouwels. Na de tweede Speedlover Porsche van Paisse/Paque eindigde de Domec RXC van Bourdouch/Hallaert/Daniels op een mooie zevende plaats en eerste in de klasse 3. Wim Jeuris piloteerde alleen zijn Radical naar een achtste plaats. De Comparex Racing BMW GTR van VanBellingen/Wijtzes wint de klasse 4 en werd negende algemeen. De zege in de BMW M235i Cup ging wederom naar Guillaume Dumarey, de bloemen in de Clubsport gingen dan weer naar het QSR Racing duo De Breucker/Van Haeren.

Update 20:00

De wedstrijdleiding heeft na afloop van de race enkele sancties uitgedeeld die gevolgen hebben voor het klassement.

Foto's: Marnik Mouchaers  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons