van der Horst

Syntix Superprix Zolder: Pole voor Naomi Schiff en Henk Thuis in Divisie Superlights

Henk Thuis-Naomi Schiff - Radical SR8
Henk Thuis-Naomi Schiff - Radical SR8
De piloten van de Superlights-divisie hadden een drukke vrijdag. In totaal stonden er namelijk drie sessies op het programma met een totale rijtijd van twee uur. Na twee vrije trainingen was het aan het einde van de dag tijd voor de kwalificatie. Hierin werd de snelste tijd overall gereden door Henk Thuis en LePlan GT-pilote Naomi Schiff.
In group 3 was het zeer spannend met dit weekend twaalf aan elkaar gewaagde deelnemers. Snelste man in deze groep was het duo Declercq-Daniels in de Norma M20F.

Henk Haane
Henk Haane
In group 2 van de Superlights werd verwacht dat de strijd zou gaan tussen de Radical SR8 met Henk Thuis en Naomi Schiff aan het stuur en de Tatuus PY012 van GH Motorsport met achter het stuur Henk Haane. De Tatuus, die na een grote crash op de Nurburgring weer volledig gerepareerd is, kende tijdens de kwalificatie echter wat technische problemen waardoor Henk Haane niet het potentieel van de wagen kon tonen. In de training werd namelijk al een tijd gereden van 1:34.064, maar in de kwalificatie bleeft Haane steken op een tijd van 1:36.651. Hierdoor gaf Haane de pole position eigenlijk cadeau aan Henk Thuis en Naomi Schiff, die daar dankbaar gebruik van maakten. Schiff schoot in de slotfase van de kwalificatie nog van de baan en kwam daarbij vast te staan in het grind. Dit resulteerde in een code rood en een voortijdig einde van de kwalificatie. De Radical van Schiff liep hierbij echter gelukkig geen schade op.

Declercq-Daniëls - Norma M20F
Declercq-Daniëls - Norma M20F
In de tweede groep binnen de Superlights, Group 3, was de kwalificatie wel uitermate spannend. Met inmiddels al twaalf deelnemers begint deze groep steeds groter te worden en de onderlinge strijd ook steeds spannender. Daarbij bleek in de kwalificatie ook nog maar eens dat de meeste coureurs binnen deze groep zeer aan elkaar gewaagd zijn. Radical rijders, Praga-coureurs en ook bestuurders van een Norma M20F noteerden allemaal snelle tijden waardoor de pole position tijdens de sessie steeds weer bij iemand anders in handen kwam. Uiteindelijk was het het duo Declercq-Daniels dat met de Glasfolie.be Norma M20F de snelste tijd noteerde, voor Radical-duo Daniels-Dujardyn en Radical-coureur Ko Koppejan. Ook de Praga’s zaten er ditmaal goed bij met Carlo Kuijer op een vierde plaats in zijn divisie.

Foto's: Supercar Challenge & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op vrijdag 27 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons