van der Horst

Syntix Zolder Superprix: Nabeschouwing Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De Limburger Xavier Maassen, die in Zolder voor eigen publiek uitkwam, zette zijn kwaliteiten en die van zijn team, Allure, eens te meer in de verf. Met een spannende strijd in een vierkoppige leidersgroep bleef de laatste race van de derde meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014, op Circuit Zolder, tot op de meet een aangenaam kijkstuk voor pers en publiek.
Bij de start nam Xavier Maassen meteen de leiding, maar een remfout opende de weg voor Jürgen Van Hover om tijdelijk de eerste plek in handen te nemen. Jeffrey Van Hooydonk en Dylan Derdaele volgden, maar ze konden niet meer dan afwachten en druk zetten.

Van Hooydonk zette nochtans druk op Xavier Maassen, sneed daarbij een chicane af, maar als faire rijder gaf hij zijn gewonnen plek terug. Maassen zette vervolgens de aanval in op leider van Hover, die zijn regenbanden zag wegsmelten als sneeuw voor de zon. Ondanks de blijvende druk van Van Hooydonk en Derdaele, tikte Maassen toch als eerste aan. Van Hooydonk eiste de tweede plaats voor zich op, maar volgens de Antwerpenaar had er had meer ingezeten:
“Ik had eigenlijk moeten winnen, maar de rembalans was verstoord waardoor ik tweemaal in de problemen kwam.”
Dylan Derdaele vierde zijn eerste optreden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 met een fel bevochten derde plaats, voor Jürgen Van Hover, wiens banden totaal niet meer deden wat ze moesten doen.

Na een overtuigende overwinning in de Endurance race op zaterdag, begon Max van Splunteren vanaf de eerste startrij aan de eerste sprintrace op zondag. Op de doorweekte piste kon hij meteen een degelijke voorsprong uitbouwen, met achter hem een eveneens sterk gestarte Carlos Rivas. Die laatste diende zijn tweede plaats af te staan aan Koen Wauters, die na 25 minuten als tweede eindigde en eens te meer blijk gaf van zijn talent. Olivier Van Oost zag zijn opmars door het veld beloond met de derde plaats. Wim Meulders won van zijn kant de Challenge klasse. Sven Van Laere eindigde naast de baan, maar bleef ongedeerd ondanks de behoorlijke klapper.

De Endurance op zaterdag leek bijna net zo spannend te worden als in Zandvoort enkele weken geleden. Herinner u hoe daar op de meet de strijd beslecht werd. De mogelijke zegetocht van Xavier Maassen werd op vier ronden van de finish echter tot een vroegtijdig einde gebracht vanwege een defecte motor. Eerder zagen we een spannende beginfase met Van Splunteren aan de leiding die zijn voorsprong zag weg smelten door een opzittende Dylan Derdaele in de Porsche van Powercars. Maar beiden verremden zich op hetzelfde moment in de eerste linkse. Van Splunteren verloor zijn leidersplaats, maar kon door het grind zijn weg verder zetten. Derdaele bleef echter steken in de kattenbak en moest de handdoek gooien. Mickey Bertram kon door het wegvallen van Maassen het werk van Max van Splunteren afmaken en de zege opeisen. Wauters-Van Hooydonk eindigden als tweede voor Carlos Rivas-Jürgen Van Hover. De overwinning in de Challenge klasse was voor Yves Noël-Fred Caprasse. 

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons