van der Horst

Syntix Zolder Superprix: Nabeschouwing Vanbellingen-Sluys

“We hebben een pechreeks achter de rug, maar ik hoop dat de nieuwe M4 Silhouette voor verandering zorgt.” Misschien wel profetische woorden van Vanbellingen, die het hoofd niet laat hangen na een moeilijk weekend in de Supercar Challenge. In Zolder behaalde hij samen met Ward Sluys een vierde plaats tijdens de race op zondag als beste resultaat.
Het weekend was uitstekend begonnen op een zonnige omloop van Zolder. Vanbellingen en Sluys reden de derde tijd in de GTB-klasse en het podium was dan ook zeker en vast de ambitie. Het Limburgse circuit kreeg op zaterdag echter de regen over de vloer en in die moeilijke omstandigheden liep het meteen fout.

“Er zijn twee verklaringen: ofwel is er iets afgebroken of ik heb een tik gekregen van een tegenstander”, reageerde de Comparex/GRL-rijder. “Ik ging in ieder geval van de baan en onze wedstrijd was direct afgelopen. Normaal staan we morgen wel opnieuw aan de start. Er is echter een aanhechtingspunt van de ophanging aan het chassis gescheurd, dus dat baart me wel wat zorgen.”

Meteen werd dan ook duidelijk waarom Vanbellingen en Sluys zoveel vertrouwen hebben in JR Motorsport, het Nederlandse team dat de BMW M3 klaarstoomt. “Het team heeft na de crash van gisteren tot diep in de nacht doorgewerkt. Vanmorgen gingen ze weer aan de slag, om rond de middag een roll-out uit te voeren. Opnieuw fantastisch werk van het team”, was Prodiaxo-rijder Ward Sluys erg dankbaar. De wagen stond dus, nogmaals onder een donkere hemel, op de startgrid, een prachtig verhaal dat de teamgeest bij de Nederlandse renstal in de verf zet.

Zware onweersbuien verzamelden zich boven Circuit Zolder, een slechte zaak volgens de Leuvenaar. “Normaal zijn we erg gelukkig als het regent, maar dit weekend leek alles in het honderd te lopen. De traction control, een systeem dat natuurlijk van pas komt op een natte omloop, liet het afweten en dus werd snel gaan plots aartsmoeilijk. Toch waren we op weg naar de vierde plaats, maar opnieuw leek het fout te lopen”, vervolgt Vanbellingen zijn verhaal. “Ik zag plots een alarm voor het oliepeil afgaan in de laatste ronde”, neemt de Oost-Vlaming over. “Ik heb lang getwijfeld, maar heb de auto toch nog over de eindmeet kunnen sturen. De punten van de vierde plaats zijn uiteraard beter dan de opgave…”

Voor JR Motorsport begint nu een race tegen de tijd. “De 1000 kilometer van Palanga, de volgende wedstrijd op onze kalender, komt erg snel dichterbij. Het team heeft nog een week om de schade te herstellen en dan moet de BMW de boot op richting Litouwen. Ook daar zal ik trouwens het stuur delen met Ward”, sluit Vanbellingen het weekend in Zolder af. “We hebben een pechreeks achter de rug en we moeten die reeks zo snel mogelijk doorbreken!” 

Steve's Motorsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons