van der Horst

Syntix Zolder Superprix: Nabeschouwing Xavier Maassen

Acht wedstrijden, zeven podia en drie zeges, dat is de voorlopige balans van het seizoen van de Limburger Xavier Maassen, dit jaar actief in de Porsche Cup Challenge Benelux en het Belgische circuitkampioenschap BRCC. Het voorbije weekend was de snelste merkencup van de Benelux te gast in Zolder, op zowat het thuiscircuit van Maassen en dat liet zich zien in het resultaat. Na een titanenstrijd in de sprintrace voor de professionals tikte hij als eerste aan, meteen zijn derde zege in het kampioenschap. De wedstrijd met rijderswissel leek ook weer op een overwinning uit te draaien, maar daar zorgde de techniek voor een eerste opgave van het seizoen, maar ook dat maakt deel van een gemechaniseerde sport uit.
De snelste merkencup van de Benelux was voor het derde weekend van het seizoen naar Limburg in België afgezakt. Xavier Maassen stond op Circuit Zolder als leider aan de start van de wedstrijden, waarbij hij meteen blijk gaf van stressbestendigheid en talent door de pole-positie op te eisen. De leider in het kampioenschap ging niet rekenen, maar liet zijn ervaring en kennis van de omloop spreken. De startpositie is in Zolder niet onbelangrijk, zeker in een merkencup waar het er al eens warm aan toegaat. Dat werd meteen ook bewezen in de wedstrijd tussen de tenoren, waar Xavier Maassen, Jurgen Van Hover, Jeffrey Van Hooydonk en Dylan Derdaele elkaar hard, maar fair bekampten. Xavier Maassen kon na een stevig robbertje de wedstrijd winnen afsluiten,

“Een prima zaak in het kampioenschap, een mooie zege en zeer fijn ook voor de jongens van het team Allure, die weer uiterst hard hun best hebben gedaan. Het team gaat er gewoon 100% voor en dat is voor mij zeer motiverend en mijn zege zal hen dan ook weer vooruit branden om verder werk van hoog niveau te leveren. Zo merk je dat er toch weer een link is tussen de werking van een onderneming, een groep mensen en sport. Motivatie is een kernfactor in sport en wij brengen dat dus duidelijk in de praktijk.”

De langere wedstrijd, daar waar een rijderswissel en het teamwerk mee bepalend zijn, leek ook op een zege te kunnen uitdraaien, want goed vier ronden van het einde had Xavier Maassen, die het stuur van Pierre Piron had overgenomen, de leiding in handen.

“Maar dan ging de motor stuk, een mechanische panne, ondanks het prima werk van de technische crew. Kijk, dat kan gebeuren. Autosport is een samengaan van menselijke en technische factoren en soms haalt het één de bovenhand op het ander. In het geval van deze race, was het dus de mechanische component die ons de das om deed, voor het eerst in 8 wedstrijden. Dat kan nu eenmaal gebeuren."

Hoe dan ook Xavier Maassen blijft leider in de Porsche Cup Challenge Benelux en volgende week staat al weer de volgende belangrijke afspraak op de agenda. “We zijn aan de vierde meeting van het seizoen toe in de Porsche Cup en ook het BRCC is te gast in Zandvoort, wat voor mij dus een druk en uitdagend weekend wordt!”

Xavier Maassen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons