van der Horst

Syntix Zolder Superprix: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na de heel spannend verlopen wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Park Zandvoort zijn dit weekend alle ogen op Circuit Zolder gericht. Het Limburgse circuit is gemaakt op maat van merkencups en ook het weer zou wel eens zijn zegje kunnen doen. De teams en rijders zijn na drie weken hard werken, weer helemaal klaar voor een nieuwe krachtmeting in de snelste merkencup van de Benelux!
  • St. Paul
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bewees in Zandvoort echt een merkencup te zijn, met uiterste kleine onderlinge verschillen die beslisten over winst en verlies.
Initiatiefnemer Paul van Splunteren was dan ook duidelijk naar racewinnaar Xavier Maassen: “Ik vind het natuurlijk jammer dat je Max en Mickey hebt verslagen, maar het was wel een geweldige promotie van deze klasse, echt fantastisch!”

Max van Splunteren en Mickey Bertram (GT3 by Land Motorsport) zullen er alles aan doen om dit weekend nog een trede hoger op het podium te eindigen. Xavier Maassen (Allure) die de rest van het seizoen met Pierre Piron blijft rijden, zal zeker zijn eerste plaats in het kampioenschap willen verdedigen. Een doel dat ook Jeffrey van Hooydonk koestert, die samen met Koen Wauters uitkomt voor DVB Racing.

Carlos Rivas uit Luxemburg (Speedlover) is momenteel tweede in het kampioenschap, na een zeer knap en regelmatig parcours, samen met teamgenoot Jürgen Van Hover.
Olivier van Oost (Thems Racing) staat er dit weekeinde alleen voor, daar Nicolas Vandierendonck elders verblijft, maar dat hoeft een hoge klassering niet in de weg te staan. Olivier staat nu vijfde in het kampioenschap.

In het Challenge klassement leidt Sven Van Laere voor Wim Meulders, Rik Renmans en Didier Grandjean (allen Speedlover), maar de onderlinge verschillen zijn klein. Fred Caprasse en Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport) maken het Challenge klassement compleet.

De Endurance race van 50 minuten start zaterdag 28 juni as. om 15:15 uur en zondag worden twee Sprint races verreden, de eerste om 13:20 uur.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 27 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons