van der Horst

T2 en GHK niet aan de start van seizoensfinale in Assen

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
De twee Norma's M20 FC van GHK Racing en T2 Racing geven forfait voor de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship, over twee weken op het Nederlandse circuit van Assen. Door de opgelopen schade afgelopen weekend op Circuit Zolder heeft de Belgisch-Zwitserse tandem beslist om vroegtijdig een punt te zetten achter het seizoen. "We zetten nu alles op alles op volgend jaar", liet Guy Verheyen optekenen in de paddock van het Limburgse circuit.
  • Hamofa Performance
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
In een knotsgekke en onvoorspelbare wedstrijd, in bij momenten apocalyptische omstandigheden, droegen talloze deelnemers bij aan de strijd voor de overwinning. Die vaststelling geldt ook voor de Norma M20 FC van GHK Racing by T2, tijdens het American Festival Nascar Finals bestuurd door Pieder Decurtins, Chris Mattheus en Guy Verheyen. "De tactiek klopte helemaal en we lagen op schema wat de rijderswissels betreft", reageerde laatstgenoemde achteraf in de paddock. "Jammer genoeg maakte Pieder plots een schuiver in de Eerste Linkse. Hij kon zijn weg even later vervolgen, maar omdat er grind tussen de distributieriem van de motor was geraakt, had hij geen andere keuze dan de Norma aan de kant te parkeren."

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Ook de tweede Norma van het Zwitserse team, bestuurd door Stephan Brintzinger en Philippe Schlegel, beleefde geen vlekkeloze zondag. Al in de beginfase van de vijfde wedstrijd van het seizoen kwam het tot een contact met een Lamborghini, waardoor de prototype heel wat schade opliep en uit de wedstrijd verdween. "We hebben dan ook net beslist om verstek te geven voor de laatste race in Assen", gaat Guy Verheyen door. "We spelen geen rol van betekenis meer in het kampioenschap en we willen T2 Racing de verplaatsing uit Zwitserland besparen. Bovendien kunnen we op die manier ook het financiële plaatje wat meer in evenwicht brengen, zeker gezien de staat van de tweede auto. We zijn nu dus al volop geconcentreerd op de voorbereiding voor volgend seizoen."

Foto's: Marnik Mouchaers en Niels Vaeck  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons