van der Horst

TAC: Princen voert meteen de forcing

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen is na vier van veertien proeven de leider in de TAC Rally, manche drie van het BRC. Hij leidt op de Skoda's van Adrian Fernémont en Sébastien Bédoret.
Cédric Cherain (VW Polo) schoot het snelst uit de startblokken, maar moest de leiding al snel terug afstaan aan Kris Princen (VW Polo). Cherain ging kort later in de fout op KP3, waardoor de proef zelfs geannuleerd moest worden. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) klokte op de slotproef van de openingslus nog de besttijd.

Princen heeft nu een voorgift van tien seconden wat best al veel is in Tielt, waar de verschillen altijd klein zijn. Adrian Fernémont (Skoda Fabia) is knap tweede, voor Bédoret die volgt op twaalf tellen van de leider. Vincent Verschueren (Skoda Fabia) werd in het slot van het virtuele podium geduwd, maar zit maar op enkele tienden van Bédoret. "Ik vind geen grip", sakkert de Oost-Vlaming die gebruik maakt van nieuwe Pirelli's.

Ghislain de Mévius, Pieter-Jan Michiel Cracco en Niels Reynvoet hangen al op een halve minuut van de kop.

Tim Van Parijs leidt bij de GT's en verloor met Chris Van Woensel al snel zijn speelkameraad. In de M-Cup is opnieuw een duel ontstaan tussen Mats Van den Brand en Franky Boulat. Bij de historics leidt Glenn Janssens voorlopig de debatten. Bij de junioren is de wederoptredende Gilles Pyck de fiere leider in zijn Peugeot 208 R2.

In het criterium staat Steven Dolfen na twee proeven op kop bij zijn debuut in de Opel Adam R2.

Foto: Sandro Delaere Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 13 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons