TAC Rally: Princen volgt zichzelf op in Tielt

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen heeft in Tielt terug aangeknoopt met een zege, na zijn opgave in Spa. Hij won al voor de vierde keer in zijn carrière de TAC Rally. Sébastien Bédoret en Adrian Fernémont mochten mee het podium op. Princen komt ook terug op kop van de BK-tussenstand
De leider kwam in de slotproeven niet meer in gevaar. Princen (VW Polo) liet de besttijden aan de concurrentie en reed gecontroleerd naar zijn tweede seizoenszege. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) werd heel knap tweede, op 18.5 seconden van de winnaar. Adrian Fernémont (Skoda Fabia) liet in het slot nog twee besttijden optekenen en mocht zo het podium op. Hij troefde Vincent Verschueren (Skoda Fabia) af, die op vier seconden strandde van het podium in zijn thuiswedstrijd. De Oost-Vlaming werd op een half minuutje gereden door Princen.

Achter de kopgroepe een tweede peloton, waarin Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) de beste bleek. Patrick Snijers (VW Polo) mocht uiteindelijk beslag leggen op de zesde plaats op 1'50 van de winnaar. Op tweeënhalve minuut werd Bert Cornelis (Skoda Fabia) zevende. Niels Reynvoet (Skoda Fabia) verloor in het slot terrein en moest vrede nemen met een achtste stek, op vier minuten van de winnaar. Tim Van Parijs (Porsche GT3) werd winnaar bij de GT's en eindigde negende. Kevin Demaerschalk sloot de top tien af, na een dag vol ellende.

In de M-Cup tref Kurt Braeckevelt eindelijk raak in zijn thuisrally. Bij de historics ging de zege naar Nick Toorré die het Sierra-onderonsje met Dirk Deveux in zijn voordeel besloot. Bij de junioren ging de winst naar Joachim Wagemans nadat Grégoire Munster en Gilles Pyck beiden in de fout gingen.

In het criterium stond er geen maat op Steven Dolfen eens hij zijn Opel Adam R2 onder de knie had. De West-Vlaming reed iedereen na de middag los. Jeroen van Wanseele en Jelle Seghers mochten mee het podium op.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 14 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.