van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Kris Princen

Komende zaterdag wordt de TAC Rally verreden, de tweede manche van het BFO-BRC 2013. De snelle Haspengouwse ruilverkavelingen maken nu plaats voor smalle en gladde wegen. Net zoals in Landen komt Kris Princen aan de start met een potente Mitsubishi Lancer EVOX gr.N uit de ateliers van Guy Colsoul Rallysport.
"De TAC Rally heeft geen geheimen meer voor mij. Ik heb deze West-Vlaamse rally al meermaals gereden," steekt Kris van wal. "Het asfalt is er zeer glad en verraderlijk. Een fout is dus snel gemaakt. Zelfs een klein foutje want er zijn ook diepe grachten. Als je daar in terecht komt mag je al meteen een kruis maken over een goed resultaat."

De TAC Rally is een wedstrijd voor piloten met een groot hart, een rally die de Limburger dus ligt. "Ja, dat mag je wel stellen. Ik kom graag naar Tielt. In 2008 won ik deze rally nog, eveneens met een Mitsubishi."

Toch zal het zaterdag niet zo makkelijk gaan. Er staat immers een sterk deelnemersveld aan de start, ook in de klasse 3, waardoor het toch hard knokken zal worden. "Natuurlijk hoop ik in de top-5 te eindigen, maar dat hoopt iedereen die hier aan de start komt," knipoogt Kris. "Het zal natuurlijk wel een goede zaak zijn voor het kampioenschap. Maar eerst moeten we nog rijden…," besluit Kris.

Ook in Tielt is Patrick Segers de copiloot van dienst. "Ik heb de TAC Rally al gereden, dus ik weet wat mij te wachten staat. Het zal een harde strijd worden, die hopelijk is ons voordeel zal uitdraaien," lacht Patrick. "Zaterdagavond weten we meer en hopelijk steken we belangrijke punten in ons zakken."

De TAC Rally bestaat uit 16 proeven (4x4kp's), goed voor 175km tegen de tijd. De eerste wagen vertrekt al om 7u45 op het podium en rond 21u worden de eerste deelnemers terug verwacht in de Europahallen in Tielt. Kris en Patrick kregen het startnummer 6 toegewezen.

Kris Princen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 6 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons