van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Robert Droogmans

Zaterdag 6 april wordt de tweede manche van het Yokohama Belgian Historic Rally Championship verreden in het West-Vlaamse Tielt. Dit is ook de tweede afspraak van het seizoen voor Robert Droogmans en co Johnny Vangrieken.
Voor het Astrum Retro Team begon het seizoen uitstekend met een zege in de Rally Van Haspengouw. Na de vrieskou in Landen worden er opnieuw geen zomerse temperaturen aangekondigd voor de confrontatie in Tielt. Maar het zou wel droog blijven, zodat de Britten van Viking Motorsport de Ford Escort Mk2 in dezelfde set-up zullen klaarzetten.

Titelconcurrent Glenn Janssens is er door zijn crash in de vorige rally niet bij. Dit is misschien wel een ideaal moment om extra punten te sprokkelen met het oog op de titelstrijd.
“Ja, maar Dirk Deveux is er wel,” countert Robert Droogmans. “We zullen meteen de tijden van de collega’s bekijken en dan zullen we zien wat er moet gebeuren. Kan ik niet volgen of moet ik te veel risico’s nemen, dan kiezen we wellicht voor de punten. Ik verwacht de meeste tegenstand van Didier Vanwijnsberghe, die de streek als zijn broekzak kent en er ook won vorig jaar. Daarnaast hou ik rekening met Deveux en naar verluid is ook Rainer Hermann een snelle piloot. Maar zoals ik zeg, eerst zien …”

Opvallend, Robert Droogmans staat nog niet op het palmares van de TAC Rally.
“Ik stond hier nog niet dikwijls aan de start. Ik kan het me alvast niet herinneren. (Opzoekwerk leert ons drie deelnames op in 1983, 1984 en 1985, waarbij Robert telkens tweede werd na Patrick Snijers) Terreinkennis is voor mij een grote handicap. Maar naar wat ik uit de internetbeelden kan opmaken is het een snelle rally die vergelijkbaar is met de Omloop Van Vlaanderen. Regen had in dit geval misschien wel in ons nadeel geweest, want dan is het compleet zoeken op dit parcours.”

Robert Droogmans pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Rally Championship op donderdag 4 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons