van der Horst

TAC Rally: Gino Bux en Eric Borguet aan de start

DG Sport - Peugeot 208 R2
DG Sport - Peugeot 208 R2
Enkele dagen voor ze hun eerste wedstrijd van hun Europese programma afwerken, komen Gino Box en Eric Borguet met een Peugeot 208 R2 aan de start van de TAC Rally. Een test op ware grootte voor de leden van het RACB National Team.
  • LTF
.Gino Bux, winnaar van het Rallystuurwiel 2014, en zijn corijder Eric Borguet beginnen dra aan hun samenwerking op de internationale rallyscène. Van 17 tot 19 april nemen ze deel aan de Circuit of Ireland Rally, een manche van het FIA ERC die is uitgetekend op smalle en hobbelige wegen.
 
Vooraleer ze echter aan de start komen van één van Europa’s oudste rally’s komen ze nog in eigen land in actie, tijdens de TAC Rally. “Dankzij de inspanningen van Peugeot Sport België-Luxemburg en het RACB National Team komen Gino en Eric aan de start van de tweede manche van het Belgische rallykampioenschap”, legt Geoffroy Theunis uit.
 
De TAC Rally, die op 11 en 12 april op de kalender staat ingeschreven, wordt voor het duo zo een test op ware grootte. “Op de wegen rond Tielt worden geen uitschieters of hoogstaande prestaties van ze verwacht”, vervolgt de manager van het RACB National Team. “In deze wedstrijd, die bij het oorspronkelijke programma van zes wedstrijden werd gevoegd, zal Gino en Eric toelaten hun samenwerking te verfijnen en binnen het team van DG Sport hun Peugeot 208 R2 onder de knie te krijgen.
 
Voor de gelegenheid zal de bolide in het wit getooid zijn (het gaat om de versie die tijdens de finale in Mettet werd gebruikt), want de zwart-geel-rode bolide, in de kleuren van het RACB National Team, is dan al onderweg richting Ierland, waar er een week later wordt gereden

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 25 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons