van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing FABORY Rallyteam

Het was een wedstrijd vol avonturen voor het FABORY Rallyteam, de TAC Rally rondom Tielt afgelopen zaterdag. Mist, met als gevolg een zieke navigator, en een lekke band weerhielden Johan Faes en Christiaan van der Rijsen echter niet van de winst in de standaardklasse, groep N. Daarnaast eindigde de equipe met de Mitsubishi Lancer Evo IX als tweede Nederlander in het eindklassement.
  • MF Racing
Afgelopen zaterdag, 12 april, werd de TAC Rally rondom Tielt verreden. Deze wedstrijd telde mee voor zowel het Belgisch kampioenschap als het Nederlands kampioenschap. Het deelnemersveld was dan ook om van te smullen. Johan Faes en Christiaan van der Rijsen stonden voor het eerst aan de start van dit evenement en genoten met volle teugen. Faes blikt terug:  “Wat een leuk evenement! Ik moest wel weer wennen aan het snijden, maar toen ik dat weer in mijn systeem had zitten gingen we erg hard. Prachtig als je de bochten aan kunt snijden zoals ze bedoeld zijn en niet, zoals in Nederland, om de paaltjes, strobalen en pallets heen moet sturen. Ik kon gewoon een versnelling hoger als ik lekker in de bocht kon hangen met de Evo, geweldig.”
 
De zestien klassementsproeven tellende wedstrijd verliep echter niet probleemloos. “Er hing echt een enorme mist en rondom ons vlogen deelnemers van de weg af. Door het onregelmatige rijden (remmen, gas geven, remmen), werd Christiaan ook nog eens ziek. Hij heeft vier proeven lang over moeten geven, heel erg jammer. Wellicht speelde de mist in dat opzicht in ons voordeel, omdat de rest niet veel harder reed op de mistige proeven dan ik zonder notes. Gelukkig knapte Christiaan daarna weer op. Tijdens de tweede en derde boucle gingen we dan ook steeds harder. Tijdens de laatste boucle van vier proeven waren we in een leuk gevecht met een Porsche en die strijd hebben wij uiteindelijk ook weten te winnen. Helaas kregen we op proef 13 een lekke band en spinde ik op proef 14 op het onverhard. Zonde, anders waren we misschien nog een plaatsje opgeschoven. Desondanks zijn we dik tevreden,” aldus Faes.
 
Uiteindelijk eindigde de equipe op een knappe eerste plaats in de groep N, ruim vier minuten voor nummer twee. “Wij kijken met veel plezier terug op de TAC Rally en gaan ons nu voorbereiden op de prachtige Rallye de Wallonie,” besluit Van der Rijsen.
 
Binnenkort meer informatie over de Rallye de Wallonie, die van 25 tot en met 27 april rondom het Belgische Namen verreden wordt.

Fabory Rallyteam pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 18 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons