van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Gino Bux en Eric Borguet

Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
De laureaat van het Rallystuurwiel 2014 en zijn corijder zijn er met hun Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team in geslaagd om de finish van de TAC Rally te halen. Ze werkten zestien chronoritten af als voorbereiding op de Rally van Ierland, een wedstrijd die ze volgend weekend afwerken.
Zaterdagavond straalden Gino Bux en Eric Borguet, aan het eind van hun eerste ervaring met de Peugeot 208 R2. “Ik ben best blij dat we zonder problemen aan de finish zijn geraakt”, stelde de rijder. “Dit was geen makkelijke rally. In de eerste chronoritten kregen we af te rekenen met een dikke mist en de hele rally lang hebben we op de smalle wegen valstrikken en schietgeweren moeten ontwijken. Maar we zijn er geraakt en dat is het belangrijkste.
 
Bux vertrok met opzet tegen een voorzichtig ritme, om dan gestaag het ritme op te drijven. “Maar ik heb nooit geforceerd”, vervolgt Bux. “Geen enkele keer schrik gehad, echt waar. Ik moet wel toegeven dat het asfalt in en rond Tielt me aan paar keer verrast heeft. Voor iemand met zo weinig ervaring als ik is het niet eenvoudig om dat allemaal te verwerken. Naast het feit dat ik de wagen intact aan de finish wist te brengen, ben ik ook in de wolken over mijn samenwerking met Eric. Het feit dat we ons degelijk hebben voorbereid op het nemen van nota’s heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Omdat we ons tijdens de verkenningen – volgens het reglement – aan twee passages hebben gehouden, werden we nooit verrast.
 
Iets wat werd bevestigd door de corijder: “Gino kan heel goed op nota’s rijden. Toen hij hier in Tielt aankwam, kende hij nog geen meter van het parcours. Maar hij volgde wel tot op de letter wat ik hem voorlas. Als zijn corijder beleef ik hier echt veel plezier aan.
 
Na een korte nacht in Tielt trekken Gino Bux en Eric Borguet zondagochtend richting Ierland. “Met de auto en twee ferry’s”, glimlacht Bux. “Ik denk wel dat ik in deze manche van het FIA-ERC andere obstakels zal moeten overwinnen dan in de TAC Rally, maar ik ben toch heel blij dat ik dankzij Peugeot Sport België-Luxemburg en het RACB National Team aan deze wedstrijd heb kunnen deelnemen. Ik heb er alvast heel veel baat bij gehad.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 15 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons