van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Timo van der Marel

Helaas viel het doek voor Timo van der Marel in zijn eerste rally van het nieuwe seizoen al vroeg. De 24-jarige rallyrijder uit Amersfoort kwam uiterst gemotiveerd naar Tielt om de TAC Rally te betwisten op uitnodiging van het Belgische TeamFloral. Maar al op de allereerste klassementsproef vlogen Timo van der Marel en zijn Australische navigatrice Rebecca Smart met de prachtige Ford Fiesta R200 in dichte mist van de weg.
Na een lange winterstop was dit een enorme teleurstelling voor Van der Marel: “We hebben ons heel goed voorbereid, woensdag een prima shake doen gedaan en vrijdag de proeven op notes gezet en waren zeer geconcentreerd. De weersomstandigheden waren slecht, met zeer dichte mist, maar dat mag geen excuus zijn.” Al na een paar kilometer op de allereerste proef vloog Van der Marel in een snelle bochtencombinatie van de weg en kwam met vier wielen in het gras: “Eenmaal op het gras was er geen houden meer aan,” vertelt de onfortuinlijke Timo van der Marel. “We gleden door en kwamen met een grote klap tot stilstand tegen een betonnen duiker in een sloot en dat was het einde van onze TAC Rally.”

Voor Van der Marel moest de TAC Rally de opmaat worden van een bijzondere periode, waarin hij een nieuwe sponsor in de rallysport en een nieuw programma op hoog niveau zal gaan bekend maken. “Dit ongeval is enorm spijtig, vooral ook voor TeamFloral die mij de nieuwe Ford Fiesta R200 toevertrouwde. Natuurlijk kennen zij de risico’s van de sport, maar ik had ze graag een beter prestatie terug willen geven. Nu moeten wij ons gaan concentreren op de rest van het seizoen.”

De TAC Rally telde naast het Nederlands-Australische duo vele uitvallers; van de 105 equipes aan de start bereikten er slechts 61 de finish. De winst ging naar Kris Princen/Peter Kaspers (Subaru WRC), voor Freddy Loix/Johan Gitsels (Skoda Fabia) en de Nederlanders Hermen Kobus/Erik de Wild (Ford Fiesta)

Timo van der Marel pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 15 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons