van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing FABORY Rallyteam

Aanstaande zaterdag, 12 april, staat het FABORY Rallyteam voor het eerst aan de start van de TAC Rally rondom het Belgische Tielt. Uiteraard gaan Johan Faes en Christiaan van der Rijsen er alles aan doen om een mooi resultaat met hun Mitsubishi Lancer Evo IX te noteren. Het voornaamste doel is echter om ervaring op te doen op de weggetjes die zo typerend zijn voor meerdere Belgische evenementen.
  • Hamofa Performance
Na een onfortuinlijke Tank S Rally in maart, waar het team uitviel met een defecte turbo, zijn Faes en Van der Rijsen klaar om weer in actie te komen. “Het ging erg goed op de technische dijkproefjes van de Tank S Rally rondom Emmeloord, maar onze turbo gooide roet in het eten. Het euvel lijkt nu verholpen en we kijken uit naar de wedstrijd rondom Tielt,” blikt Faes terug.
 
Het is voor het eerst dat het team aan de start staat van de TAC Rally. “De proeven schijnen redelijk op die van zowel de Omloop van Vlaanderen als de Rally van Ieper te lijken. Aangezien we meer wedstrijden in België willen gaan rijden, pakken we dit mooie compacte evenement aan om ervaring op de typerende weggetjes op te doen. Ik ben erg benieuwd, het schijnt een listig evenement te zijn en we moeten goed opletten waar het asfalt glad is en waar niet.”
 
De TAC Rally bestaat uit vier verschillende proeven, die vier keer verreden worden. Om 07.45 uur start de eerste deelnemer op het podium. Johan en Christiaan hebben nummer 22 op de deuren en volgen dan ook een dikke 20 minuten na startnummer 1. Om 20.58 uur finisht vervolgens de eerste deelnemer, waardoor we rond 22.00 uur weten hoe de FABORY-equipe het er vanaf heeft gebracht. De mannen hebben er dan 183 kilometer op snelheid opzitten. “We hebben er enorm veel zin in. We gaan behouden te werk, zodat we zoveel mogelijk ervaring op deze Belgische wegen op kunnen doen. Daarnaast gaan we vooral ook plezier maken,” besluit Faes.

FABORY Rallyteam pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 10 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons