van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Timo van der Marel

Het was even stil rond Timo van der Marel, maar de maand april betekent een nieuwe start voor de 24-jarige rallyrijder uit Hoogland. Timo van der Marel en zijn Australische navigatrice Rebecca Smart zijn zaterdag 12 april van de partij in Tielt bij de TAC Rally. “We rijden daar op uitnodiging van het Belgische TeamFloral met een prachtige Ford Fiesta R200 – de snellere versie van de R2 Fiesta waarmee we vorig jaar in België de Fiesta Sporting Trophy wonnen,” aldus Timo van der Marel aan de vooravond van zijn eerste wedstrijd dit seizoen.
De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van zoeken naar mogelijkheden om zijn rally carrière een boost te geven na zijn uitstekende prestatie in het vorige seizoen, waar hij alles won wat er te winnen viel. “Toch blijkt een succesvol seizoen geen garantie voor een gemakkelijk vervolg,” constateerde Timo van der Marel. Er werd gewikt en gewogen en allerlei scenario’s passeerden de revue, er werden sponsor presentaties gemaakt, maar steeds opnieuw moesten de plannen worden bijgesteld. “Toch zijn we er in geslaagd een uniek project van de grond te tillen,” aldus Timo van der Marel geheimzinnig. “Binnenkort zullen wij een nieuwe sponsor in de rallysport presenteren, die ons in de gelegenheid stelt om op een hoger plan te acteren!”

Maar nu concentreren Timo van der Marel en Rebecca Smart zich eerst op de TAC Rally in en rond Tielt. Woensdagavond reed Timo van der Marel zijn eerste meters in de TeamFloral Ford Fiesta R200 tijdens de shake down: “Dat was best wel even wennen, want ik had 5 maanden niet in een rallyauto gereden, maar al snel kreeg ik het gevoel weer terug. Daarom ben ik TeamFloral zeer dankbaar dat ik nu aan de vooravond van mijn nieuwe seizoen de kans krijg om in een heel mooie rally weer wedstrijdritme op te doen. Maar het wordt beslist geen trainingsritje! Ik wil met deze 200 pk sterke – door M-Sport ontwikkelde – Ford Fiesta echt wel een mooi resultaat neerzetten, bij voorkeur voor de snelle Peugeots 208 R2!” Dat is Van der Marel ook wel aan zijn stand verplicht, nadat hij vorig seizoen met grote overmacht de Ford Fiesta Sporting Trophy op zijn naam schreef en tweede werd in het Belgische Junior Kampioenschap (achter Matthias Boon).

De TAC Rally wordt zaterdag 12 april in en rond Tielt verreden en telt 4 klassementsproven die elk vier keer worden afgelegd. In totaal zijn er in deze compacte rally 183 wedstrijdkilometers. Timo van der Marel en Rebecca Smart rijden met startnummer 28.

Timo van der Marel pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 10 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons