van der Horst

TAC Rally: Loix comfortabel aan de leiding

Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix - Skoda Fabia S2000
Vanmorgen vroeg werd de TAC Rally in Tielt op gang geschoten met vier lussen van telkens vier proeven voor de boeg. In totaal moeten 184,36 km tegen de klok worden verreden over de zestien verraderlijke proeven. Momenteel, halfweg de tweede lus, staat Freddy Loix in zijn Skoda Fabia S2000 riant aan de leiding met een voorsprong van 47 seconden op zijn grootste rivaal Kris Princen.
Reeds in de eerste KP moest de wedstrijd worden geneutraliseerd na de doortocht van de zevende wagen, toen Claerhout zijn Porsche zwaar in het decor plantte. Gelukkig zonder erg voor de bemanning.

Freddy loix ging zeer snel van start en nam de eerste twee KP’s voor zijn rekening, mede dankzij een betere bandenkeuze op de natte en vettige wegen rond Tielt. Hij diepte een kleine kloof uit van 20 seconden en de rest was meteen op achtervolgen aangewezen.

Andy Lefevere nam de derde proef  voor zijn rekening op Oosthoek waarna Loix ook nog eens de vierde en laatste proef van de eerste lus achter zijn naam zette.

Princen volgde toen reeds op 52 tellen met in zijn spoor een uitstekende Bert Cornelis in de Ford R5, merkgenoot Michel Becx en de Mitsubishi van Andy Lefevere. Ook een tweede Porsche, het exemplaar van Patrick Snijers moest reeds vroeg in de wedstrijd de handschoen in de ring gooien met een nukkige schakelbak.

Pech ook voor Vincent Verschueren in de Citroën DS 3 R5 van GoDrive die reeds In de tweede remzone van de eerste KP van de baan ging en daarbij drie minuten verloor. Nadien kreeg hij problemen met een gebroken aandrijfas en staat momenteel op meer dan zes minuten van de leider.

Tijdens de eerste twee proeven van de tweede lus vond Princen zijn tweede adem, meer dan waarschijnlijk ook dankzij een betere bandenkeuze en hij won deze twee proeven. Zodoende kon de leider in het kampioenschap toch reeds zes seconden afpitsen van zijn achterstand.

Bij de voortrekkers nam Guillaume Dilley de beste start met zijn DS 3 R3T Max. Dilley staat op een knappe 7de plaats algemeen, voor de Porsche van de snelste in Historic, Stefaan Stouf. Bij de Juniors voert Polle Geusens met zijn Peugeot 208 R2 logischerwijze het peloton aan voor de R1 van Jelle Vermeire en Andy Dewallef.

Méér later..

Foto: RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 11 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons