van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode

Afgelopen weekend werd alweer de derde manche voor het Belgisch kampioenschap verreden in Tielt. Tielt staat gekend om zijn zeer wisselende gripomstandigheden, vele koorden en diepe grachten. Doe daar nog eens wisselvallige weersomstandigheden bij en je komt tot een ideale mix voor een moeilijke rally.
  • Skylimit Events
Kevin en Bram hadden besloten om rustig te starten en kozen ervoor te vertrekken op intermedium banden wat zeker de juiste keuze was voor de eerste twee proeven. Spijtig genoeg werd proef 1 geannuleerd door het ongeval met Claerhout. Op KP2 verliep alles goed en draaiden we meteen de snelste tijd in onze klasse voor Dilley. Op Oosthoek reden we misschien iets te behoudend waardoor we onze leidersplaats moesten afstaan en ook op de poelberg verloren we vrij veel tijd tov Dilley. Het weer verbeterde stelselmatig en deze banden waren duidelijk niet geschikt voor de drogere omstandigheden. Op die manier sloten we de eerste boucle af op 7 seconden van Dilley die reeds met de max kit aan de start verscheen en zo toch over meer vermogen beschikt dan wij.

Het beloofde  een zeer spannende strijd te worden, maar Tielt is lang en we lieten ons zeker niet opjagen door deze achterstand. In de tweede boucle konden we zonder al teveel risico’s te nemen de achterstand ombouwen in een kleine voorsprong, maar de strijd was zeker nog niet gestreden, temeer ook omdat het opnieuw begon te regenen voor de start van de derde ronde. We besloten te vertrekken met licht opgesneden zachte slicks en dat bleek de juiste keuze te zijn. Op Schuiferskapelle en Ondank draaiden we meteen twee snelste tijden en toen Dilley in de fout ging op Oosthoek door even rond te gaan moesten we de wedstrijd controleren. Op poelberg besloten we toch eens goed aan te vallen en waren opnieuw 7 seconden sneller op ongeveer 7 kilometer. Daar was Dilley écht verrast van onze snelheid.

In de laatste lus begon het op te drogen en hadden we ook de juiste bandenkeuze. We bleven toch stevig aanvallen ook om de concentratie niet te verliezen en bouwden zo onze voorsprong op van 50 seconden naar 1min45. De wagen draaiden als een Zwitsers uurwerk, we maakten geen enkel foutje en de nota’s waren goed. Kortom eindelijk eens een wedstrijd zonder pech. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een 8ste plaats algemeen en eerste R3. Een zeer grote merci aan het team van MY die zoals steeds een perfecte service leverde, onze sponsors en iedereen die meehielp aan deze mooie overwinning. Of we starten in Namen is nog niet duidelijk. Anders zien we jullie zeker in Ieper waar we proberen te starten met de max kit.

Demaerschalk-Eelbode Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 14 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons