van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Lichiel Becx

Voor de derde rally van het seizoen, werd Michiel Becx deze keer vergezeld door Sander van Barschot als Co-driver in het Belgische Tielt, voor de 42e TAC Rally. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door de wisselende weersomstandigheden, begonnen de Nederlanders, mede door een goede bandenkeuze, in de eerste boucle met mooie top-vijf tijden. Nadat de tweede boucle onder droge omstandigheden werd verreden, waren in de derde serie van 4 proeven de omstandigheden weer zeer uitdagend door de regenbuien die de wegen rondom Tielt zeer glad maakten.
  • Skylimit Events
Ondanks dat het de eerste samenwerking was tussen Michiel en Sander, lukte het de twee Brabanders om zich aan het einde van de dag de top vijf binnen te rijden.

“Na de eerste vier proeven was mijn adrenaline al compleet op?” lacht Michiel Becx. “Wat geeft dit een kick om onder deze wisselende omstandigheden op dit parcours rond te kunnen rijden met een R5! De TAC Rally staat bekend om zijn gladde asfalt wegen, maar nu waren de eerste 4 proeven ook nog eens helemaal nat geregend. Het leek wel op een kunstijsbaan! Maar na de eerste kennismaking met de gladde proeven  hebben we de dag op een lekker tempo door kunnen rijden en zo aan het nieuwe note-systeem kunnen werken. De samenwerking met Sander ging bijzonder goed, en ben dan ook erg blij na 180 km proeven, waarbij we maar iets meer dan 1 seconden per km laten liggen op Freddy en Kris!  Ook moet ik mijn team een compliment geven; we hebben nu 3 wedstrijden gereden met de nieuwe Ford Fiesta R5, en ze krijgen het iedere keer weer perfect voor elkaar om de auto zonder problemen de rally door te loodsen, en me met een auto de weg op te sturen waar ik het volste vertrouwen in heb!   In het kort; ik ben zeer tevreden!”

Met een mooie vijfde plaats algemeen en als derde R5 heeft het Becx-TDS Racing team toch weer belangrijke punten meegenomen voor het Belgisch kampioenschap en schuift zo door naar een 4e plaats in de tussenstand. De volgende ontmoeting met rally minnend België is over 3 weken in de Rallye de Wallonie.

Michiel Becx Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 14 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons