van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Patrick Snijers en Arne Bruneel

De derde manche van het Belgisch Rally Kampioenschap was er één om zo snel mogelijk te vergeten voor het team van Patrick Snijers en Arne Bruneel. Voor de start van de eerste ronde werd een verkeerde bandenkeuze gemaakt en de Porsche ging de baan op met te hard rubber…“Het vermogen konden we niet op de grond zetten en we verloren wat tijd op Timothy Van Parijs. Dat was geen ramp want ik wist dat we die tijd zeker konden goed maken later op de dag…”
  • LTF
Helaas op 3 kilometer voor het einde van de 4de proef kwam er een vreemd geluid uit de versnellingsbak van de Porsche. “Ik dacht meteen dat de nieuwe versnellingsbak het had begeven,  en ja ik was verschrikkelijk kwaad Toen ik in Tielt aankwam ben ik meteen in de auto gesprongen en naar huis gereden om alles wat te laten bezinken. Maar ik weet ook dat er niemand iets te verwijten valt. Het team heeft een enorme progressie gemaakt sinds Spa, je voelt gewoon dat er heel hard is gewerkt. Ok een stukje van amper 20 Euro werd niet vervangen, maar Laurent (team LLM) was minstens even ontgoocheld als ikzelf
 
Uiteraard was er ook een enorme ontgoocheling bij co-piloot Arne Bruneel. “Ik had echt gehoopt derde keer goeie keer. Maar we gaan ons hoofd niet laten hangen, binnen 2 weken staan we er terug. De Monteberg is een ideale testsessie voor de Rallye de Wallonie, we moeten gewoon verder.
 
Ik blijf er ook 100% in geloven,” vult Patrick aan. “We vormen een heel goed team, Arne is een goede co, ik heb het volste vertrouwen in Laurent, de mannen van LLM en iedereen die betrokken is met ons team gaat er 200, of nee 300% voor! En wat me vooral veel plezier doet is dat de sponsors, Degro, Ixo en Yacco, blijven geloven in dit project! Vandaag starten we al met de voorbereidingen voor de Wallonie en de Monteberg zodat we daar zonder stress aan de start kunnen komen. Misschien enkel nog wat werken aan het temperament van de piloot (lacht). Nee, ik meen het, ik had misschien beter niet weggelopen.  Maar in een bui van frustratie had ik misschien dingen gezegd waar ik later spijt van ging hebben.  Ik herhaal het, er valt niemand iets te verwijten.  Nu kijken we vooruit naar de volgende wedstrijden.
 
Afspraak met Patrick en Arne op zondag 26 april in Dranouter voor de Heuvelrallysprint van de Monteberg of op 1, 2 en 3 mei voor de Rallye de Wallonie in en rond Namen.

Snijers-Bruneel Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 14 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons