van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Kris Princen - Peugeot Sport België Luxemburg

Zaterdag begint Kris Princen in Tielt als leider van het Belgisch kampioenschap aan de derde wedstrijd van het jaar. Dat verandert niets aan het objectief van de piloot aan het stuur van de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg: winnen!
In de tabellen van de TAC Rally staat Kris Princen al twee keer als winnaar genoteerd: in 2008 en vorig jaar wist de Limburger het laken naar zich toe te trekken. Die twee overwinningen verdienen respect als je weet hoe selectief het Vlaamse parcours kan zijn.

“Dit is inderdaad verre van de makkelijkste wedstrijd om onder de knie te krijgen”, vertelt Kris. “We rijden op wegen met sterk variërende grip. Soms kan je laat remmen en bijten de banden zich vast in het asfalt. Maar één bocht verder moet je dan weer heel voorzichtig rijden omdat er nauwelijks grip is, zelfs op droog wegdek. En als het begint te regenen, wordt het hier helemaal delicaat.”

Om het allemaal nog wat extra moeilijk te maken, zijn de wegen ook smal. “Het kleinste foutje doet je al snel in de gracht belanden”, legt de vertegenwoordiger van Peugeot België-Luxemburg uit. “En dan hoef je maar net verkeerd terecht te komen, en je verliest meteen meerdere minuten en alle hoop op een podium.”

Het wordt deze zaterdag dus een evenwichtsoefening voor Kris Princen. “Ik wil de uitstekende wegligging van mijn Peugeot 208 T16 maximaal benutten op de vier klassementsproeven. We weten intussen allemaal hoe hoog het niveau ligt in dit seizoen 2015. Mijn tegenstanders gaan me zeker niets cadeau doen, en dat komt me goed uit: van mij krijgen ze er ook geen! Als je, zoals wij, op het einde van het seizoen de titel viseert, dan heb je niet veel mogelijkheden. Zo vaak mogelijk winnen is de boodschap, en ik hoop dan ook een derde overwinning in de TAC Rally aan mijn palmares toe te voegen.”

De TAC Rally start in Tielt op zaterdagochtend om 7u45. Vier klassementsproeven staan op de agenda
(Schuiferskappelle 14,46 km, Ontdank 9,6 km, Oosthoek 14,38 km en Poelberg 7,65 km) en worden elk vier keer verreden, voor een totaal van 184,36 km tegen de klok. De eerste finisher wordt op het podium verwacht om 20u58.

Peugeot België Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 9 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons