van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Vincent Verschueren - GoDrive

Na de bewogen Spa Rally, maakt GoDrive zich op voor de derde manche van het Belgian Rally Championship, de TAC Rally. In het West-Vlaamse Tielt wil Vincent Verschueren weer in de kopgroep meestrijden met de DS 3 R5. De nota's worden voor de eerste keer dit seizoen gelezen door Veronique Hostens.
Voor Vincent Verschueren uit Gavere is de TAC Rally in Tielt bijna een thuisrally. De eerste van de drie West-Vlaamse rally's in het Belgisch kampioenschap staat dan ook met stip genoteerd in zijn agenda.
"Ik hou wel van de proeven in Tielt. Het parcours is snel, smal en verraderlijk," lacht Vincent, die de teleurstelling van Spa duidelijk verteerd heeft. "Op de proeven van de TAC Rally voel ik me goed. Het niveau zal weer erg hoog liggen, want Freddy Loix is elk jaar razend snel op dit parcours en ik verwacht dat ook Kris Princen en Cédric Cherain hard zullen gaan. Met Bert Cornelis in een Fiesta R5 hebben we er een interessante speelkameraad bij. Hoe spannender de strijd, hoe plezanter! Daarom vind ik het ook jammer dat Pieter Tsjoen zo snel heeft beslist om de strijd te staken met de DS 3 van J-Motorsport."

Vincent zal woensdagavond de DS 3 R5 van GoDrive een laatste keer aan de tand voelen en afstellen voor de 16 klassementsproeven in Tielt.

"Ik zal zaterdag opnieuw genavigeerd worden door Veronique Hostens. Door professionele verplichtingen heeft zijn niet meer in de DS 3 gezeten sinds Kortrijk vorig jaar, waar we de wedstrijd wonnen," vertelt Vincent, die klaar zal zijn om voluit te gaan op de vier lussen van vier klassementsproeven.
"Het parcours is niet veel veranderd, dus ik weet wat we mogen verwachten. Vier passages over dezelfde proeven, dat betekent doorgaans dat de verschillen erg klein zijn, want na twee passages weet je wat je mag verwachten. Het zal van details afhangen en ik verwacht een erg spannende wedstrijd. Een podiumplaats zou heel mooi zijn..."

GoDrive PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 9 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons