van der Horst

TAC Rally: Loix ongeslagen naar Tielt

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Komende zaterdag staat met de TAC Rally in Tielt de derde BK-manche van het seizoen al op het programma. Freddy Loix (Skoda Fabia R5) trekt als leider naar West-Vlaanderen en moet vooral uitkijken voor zijn rechtstreekse rivalen Kris Princen (Peugeot 208 T16) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). Met acht R5-wagens, 95 nationale deelnemers en bijna 40 criteriumrijders kan de Tieltse Automobielclub een knap deelnemersveld voorschotelen.
In Tielt zijn ze al toe aan de 43ste editie. De winnaar van vorig jaar Freddy Loix komt ook dit jaar als topfavoriet aan de start. Loix won eerder dit jaar al de Rally van Haspengouw en de Spa Rally en komt dus zijn leidersplaats in het kampioenschap verdedigen. Princen toonde vorig jaar al dat hij bij momenten sneller was dan Loix en mag dus hoop koesteren, net zoals Verschueren die de rally beschouwt als zijn thuiswedstrijd.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5 Godrive
 De belangrijkste outsiders zijn Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5) die zijn opgave in Spa komt doorspoelen en Claudie Tanghe (Ford Fiesta R5) die recent een puike wedstrijd reed in Le Touquet. Ook Tom Van Rompuy (Citroën DS3 R5), Bruno Parmentier (Fiesta R5) en Jourdan Serderidis (DS3 R5) brengen nog een R5-wagen aan de start. Andere outsiders voor een ereplaats zijn Guino Kenis (Mini WRC) en Bert Cornelis die zijn seizoensdebuut maakt in de Polo s2000 en Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X).

Tielt biedt ook huis aan het Junior Kampioenschap waar Polle Geussens als favoriet aan de start komt en aan de M-Cup waar het nu al uitkijken is naar de passages van gastvedette Hans Weijs in de BMW i130.

De rally telt 160 kilometer tegen de klok, verdeeld over veertien proeven, waarvan vier verschillende. Om 08:13uur worden de debatten geopend op Schuiferskapelle, rond 21uur is de eindceremonie voorzien.

Foto's: RIP - BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 6 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons