van der Horst

TAC Rally: Nabeschouwing Loix/Gitsels

Freddy Loix en Johan Gitsels hebben met hun ŠKODA Fabia R5 by 2C Compétition de TAC rally gewonnen, dat is de 3e van in totaal 9 wedstrijden van het BK rally 2016. Na een uiterst spannende ontknoping haalde het ŠKODA duo het van Kris Princen. Kevin Demaerschalk eindigde op de derde plaats. Voor Freddy Loix is het zijn derde zege in evenveel wedstrijden dit seizoen, zijn vierde in Tielt. Na drie wedstrijden blijft de Limburger met het maximum van de punten aan de leiding in het kampioenschap.

“Ik ben enorm blij met dit resultaat na een alweer fantastische wedstrijd” glundert Freddy Loix. “De eerste ronde van 4 klassementsritten liep het wat stroef, zeg maar moeilijk vanwege een te voorzichtige bandenkeuze. In de tweede ronde heb ik bijzonder hard aangevallen om bij het begin van de derde ronde de leiding over te nemen. Het was een bijzonder spannende wedstrijd waarbij zowel Kris Princen, Kevin Demaerschalk als Vincent Verschueren bijzonder hard hebben gereden. Het bleef spannend tot de laatste meters en daar zat de regen voor iets tussen. Maar we hebben het kunnen afmaken en daar ben ik bijzonder blij om.”

“Dit was opnieuw een zeer leuke rally” zegt corijder Johan Gitsels. “Eigenlijk is het altijd leuk als je wint maar deze wedstrijd was toch wel heel speciaal. Na een moeilijk begin besloten we om in de tweede ronde voluit voor de aanval te kiezen. In de vijfde rit, de eerste van de tweede ronde, was het écht niet normaal. Het was alle hens aan dek, het was erger dan voluit gaan. Maar het heeft geloond. Beetje bij beetje hebben we onze achterstand omgebogen in een voorsprong om het dan op het einde af te maken. Heerlijk toch!”

“Met het oog op de rally van Ieper was deze wedstrijd een goede maatstaf” aldus Freddy Loix. “Mijn team 2C Compétition heeft me vandaag opnieuw een geweldig competitieve ŠKODA Fabia R5 afgeleverd waardoor ik met vertrouwen naar Ieper trek. Maar eerst zijn er nog de rally van Wallonië en de Sezoensrally in Bocholt. Ik heb na de finish de uitslagen van dit seizoen er eens op nagekeken. De rally’s van Haspengouw, Spa en Tielt samengesteld heb ik alles samen 52.1 sec voorsprong verzameld ten opzichte van Kris Princen. Dat is belachelijk weinig en dat toont hoe fel wij aan elkaar gewaagd zijn.”

Škoda press
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 12 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons