van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Tuur Vanden Abeele

Tuur Vanden Abeele mikt op goed resultaat in TAC Rally Na een hoopgevende Rally van Haspengouw, wil Tuur Vanden Abeele voluit gaan voor een mooi resultaat in de 43ste TAC Rally, dat is de derde manche van Belgisch rallykampioenschap. “De wagen, het team en ikzelf zijn er volledig klaar voor”, aldus Vanden Abeele.
Hoewel de Kortrijkzaan zijn Mitsubishi Lancer Evo VII in het slot van de Haspengouw op kant moest zetten, maakte Vanden Abeele een positieve balans op. “Er is opnieuw hard gewerkt aan de wagen tussen Haspengouw en nu. De problemen waarmee we de jongste jaren kampten lijken verleden tijd dus het eindpodium komt dichter”, aldus Vanden Abeele.

Maar gewoon aankomen is niet genoeg. “We hebben toch wel de nodige ambitie in deze rally. We kennen de wegen in en rond Tielt vrij goed als West-Vlaming. Het is een mooie, compacte, maar zeker geen gemakkelijke rally”, vertelt Vanden Abeele. “Maar we kunnen zeker iets laten zien. Er zijn ook heel wat lokale speelkameraden, dus het belooft een mooie strijd te worden”, aldus Vanden Abeele.

Ondanks dat Vanden Abeele niet deelnam aan de Spa Rally, zat hij niet stil. “We hebben op paasmaandag de Slalom van Kuurne gereden met een kleine Mini Cooper. Uiteraard is het heel wat anders dan rallyrijden, maar het is een leuke, technische discipline en ondertussen zaten we nog eens achter stuur met een helm”, lacht Vanden Abeele.

Frederick Bekaert kruipt opnieuw in de rechterkuip. Het team kreeg van de Tieltse Automobielclub het nummer 21 toegekend. In totaal moeten er veertien proeven worden afgewerkt, goed voor ruim 160 kilometer tegen de klok. De eerste proef is om 08:13 uur, de podiumceremonie begint rond 21:00 uur.

Tuur Vanden Abeele Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 8 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons