van der Horst

TAC Rally: Guillaume de Mévius: “Als het één keer tegenzit…”

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
De derde manche van het Belgian Rally Championship werd geen meevaller voor Guillaume de Mévius en Louis Louka. Na twee chronoritten lagen de vertegenwoordigers van het RACB National Team aan de leiding in R2, maar in de volgende KP moesten ze de handdoek gooien wegens defecte wielbouten.
  • LTF
Pech voor Guillaume de Mévius en Louis Louka tijdens de TAC Rally, die deze zaterdag werd verreden. Na twee kilometer in de derde van 14 chronoritten kwam de zwart-geel-rode Peugeot 208 tot stilstand na een snelle linkse bocht.

"Tot dan liep onze wagen perfect", stelt de winnaar van de RNT Rally Challenge. "Zonder overdreven aan te vallen hadden van bij de eerste proef de leiding in R2 in handen genomen. Ik was van plan om ook die derde KP tegen hetzelfde tempo af te werken. Net voor ik een bocht naar links in derde versnelling wou aansnijden, ging ik in de remmen. Net op dat moment braken de wielbouten rechtsvoor af en het wiel was gaan vliegen. Onmogelijk om de wagen nog onder controle te houden en we belandden in een gracht."

Voorlopig is nog niet geweten waarom het onderdeel het begeven heeft. "Het was splinternieuw en zal door de technici van DG Sport en Peugeot Sport worden geanalyseerd", vervolgt Guillaume. "Tuurlijk is het frustrerend om een wedstrijd die zo goed begonnen was niet verder te kunnen zetten, maar dit hoort bij een mechanische sport. Vanaf nu leggen we ons volledig toe op de Rallye de Wallonie, eind deze maand."

RACB National Team Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 9 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons