van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Patrick Snijers

Patrick Snijers en Davy Thierie nemen dit weekend deel aan de TAC Rally, de derde wedstrijd van het Jobfixers Belgium Rally Championship. Na hun sterke vierde plaats in Spa wil het duo in de TAC Rally hun leerproces aan het stuur van de MAES VW Polo R5 verder zetten.
De allereerste editie van de TAC rally werd in 1972 georganiseerd. Toen nog onder de naam 100 km van TAC. Door de jaren heen is de TAC gestaag gegroeid en intussen is deze wedstrijd een vaste waarde op de BK kalender. Patrick Snijers won in de jaren 80 drie keer op rij. Zijn laatste zege dateert van 2001.
 
“Eerder deze week sprak ik er nog over met wedstrijdleider Boudewijn Baertsoen. Hij vertelde mij dat 60% van de huidige klassementsritten ook al in de jaren 80 deel uitmaakte van het parcours” zegt Patrick Snijers. “Om je maar te zeggen dat dit écht een klassieker en écht ook wel een moeilijke wedstrijd is. Tijdens de eerste ronde moet je altijd uitkijken in Tielt. Het wegdek oogt vrijwel overal hetzelfde maar de grip verandert constant. Van het ene moment op het andere kan je wel of geen grip hebben. En toch wordt er hier vanaf de eerste meters voluit gereden met het risico dat je altijd in de fout kan gaan. De verschillen in de TAC zijn altijd heel klein. De luttele seconden die je verliest zijn in de loop van de dag haast niet meer goed te maken. Je moet er dus meteen bij zijn maar dat is niet onze opdracht dit weekend. Mijn aanpak is contradictorisch op wat ik net kwam te zeggen. De Haspengouw niet meegeteld rijden we hier onze tweede wedstrijd van het seizoen. Ik heb altijd gezegd dat wij twee wedstrijden nodig zouden hebben om de wagen proberen te doorgronden. En dus willen we ons leerproces dit weekend verder zetten. Dat wil niet zeggen dat we ons zomaar gewonnen geven. Neen, helemaal niet. We willen en gaan goede tijden rijden, daar ben ik van overtuigd. Maar het zal op onze manier zijn. In Spa hebben we getoond dat we gestaag kunnen groeien. Dat zal in Tielt ook het geval zijn, ook al is dat een heel andere wedstrijd. Het moet zo en het is niet anders.”
 
In vergelijking met vorig jaar zijn er twee kleine aanpassingen in de eerste twee ritten. De rest van het parcours blijft identiek aan de vorige editie. Dat vergemakkelijkt het werk van de co-rijders. “In mijn geval is dat niet zo. Vorig jaar hebben Patrick en ik hier niet samengewerkt en dus beginnen wij helemaal vanaf nul. Dat vind ik ook het best. Tijdens de eerste verkenningsronde schrijf ik mijn nota’s in klad om ze tijdens de tweede doortocht te verbeteren. ’s Avonds schrijf ik alles netjes over en check ik ze nog eens met de onboardbeelden die de organisatie ter beschikking stelt. Dat is heel wat werk maar in Tielt valt dat nog mee” zegt Davy Thierie die zich wat betreft het leerproces aansluit met de visie van Patrick Snijers. “Het goede gevoel van de tweede wedstrijddag op Spa vinden én dat vasthouden. Dat is de eerste opdracht. Van daaruit willen we bouwen.”

Persbericht Patrick SnijersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 10 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons