van der Horst

TAC Rally: Voorbeschouwing Sébastien Bedoret/Škoda België

Precies één jaar geleden begonnen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq in Tielt hun samenwerking met ŠKODA België. In hun eerste rally met een ŠKODA FABIA R5 wisten ze in de laatste twee chronoritten de derde plaats te veroveren. “Er is sindsdien al heel wat water naar zee gevloeid”, glimlacht de 23-jarige rijder. “Ik heb de indruk dat ik afgelopen jaar heel veel heb geleerd!”

De TAC Rally, derde manche van het Belgian Rally Championship, is een wedstrijd die Sébastien en Thomas al altijd gelegen heeft. In 2017 waren ze winnaars in de Junior-categorie, vorig jaar reden ze er naar hun eerste podium algemeen. “Ja, ik voel me goed in Tielt”, stelt de speerpunt van het SXM team. “De organisatie is top, de wegen glad, je moet diep in de bochten duiken... Over het algemeen genomen hou ik wel van de Vlaamse rallywegen. Dit wordt de eerste rally waar ik voor de tweede keer met mijn ŠKODA FABIA R5 aan de start zal staan. Voor de afstellingen of het aansnijden van sommige bochten is het dus niet langer een stap in het onbekende.”

Vlak na de een Tour de Corse, waar finishen het enige doel was, komen Sébastien en Thomas in de TAC Rally met een heel andere instelling aan de start. “Thomas en ik hebben heel veel zijn om om de eerste plaats te strijden!”, klinkt het bij de rijder uit Donstiennes. “Dat is niet hetzelfde als te stellen dat we kunnen winnen, want dat is nog een andere stap. We weten uiteraard dat het niveau in het Belgische kampioenschap heel hoog ligt, en dat alle tenoren zaterdag van de partij zullen zijn. Maar we zullen proberen ons niet te veel vragen te stellen en zo dicht mogelijk bij de leiders te blijven. Dat wil zeggen dat ik onmiddellijk zal moeten aanvallen. Hoewel het absoluut niet hetzelfde type parcours is, moet het feit dat we recent in Corsica hebben gereden ons wel helpen om in het ritme te zitten. Ik kan haast niet wachten!”

Freddy Loix, viervoudig winnaar in Tielt, trekt heel enthousiast naar de derde manche van het seizoen. “De motivatie van Sébastien en Thomas doet me deugd”, geeft de consultant van ŠKODA België en de coach van het duo toe. “Bij allebei is de zegehonger groot, en dat is ook wat we van jonge ambitieuze rijders als zij verwachten. Nadat ze tijdens de Tour de Corse vooral en logischerwijs moesten wennen aan de omstandigheden, komen ze nu in actie op een terrein dat ze goed kennen. Het vertrouwen is er en ze hebben zin om aan te vallen. Het is nu aan hen om zich in de kopgroep te nestelen. Kunnen ze om de zege strijden? Ik denk het wel. Kunnen ze winnen? Dat is nog iets anders... Om te winnen, moet je eerst finishen. Dat weten zij ook, net zoals ze weten dat ze met de ŠKODA FABIA R5 over de meest betrouwbare auto van het pak beschikken. Ik ben er zeker van dat ze het potentieel volledig zullen benutten.”

De TAC Rally is zoals steeds een compacte wedstrijd, met niet minder dan 158 km. tegen de klok, verdeeld over 14 chronoritten. De start wordt zaterdagochtend om 7u45 gegeven, de finish wordt iets na 21 uur verwacht. De officiële ŠKODA FABIA R5 van SXM draagt de #4… en de bemanning wil op zijn minst even goed doen als het podium van vorig jaar.

Persbericht Škoda België




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 10 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons