van der Horst

TAC Rally: Abbring en Princen op achtervolgen aangewezen

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
In de TAC Rally krijgen Kevin Abbring en Kris Princen de kans om de achtervolging in te zetten op de trotse leider in het BRC, Vincent Verschueren. De drie zijn dan ook meteen de belangrijkste kanshebbers op winst in de derde manche van het Belgische Rallykampioenschap.
  • Skylimit Events
Even leek het er naar uit te zien dat Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) een gouden kans kreeg om zijn eerste BK-winst te grijpen komend weekend. Peugeot Belux had de TAC niet op het programma gezet van de Nederlander Kevin Abbring (Peugeot 208 R5) en Kris Princen (Skoda Fabia R5) leek genoodzaakt aan de kant te moeten blijven na zijn crash in de Spa Rally, bijna drie weken geleden. Maar zowel Abbring als Princen moeten nu wel aantreden willen ze hun titelambities kracht bij zetten.

Kevin Abbring-Pieter Tsjoen - Peugeot 208 T16
Kevin Abbring-Pieter Tsjoen - Peugeot 208 T16
De druk ligt bij Abbring en Princen. Vincent Verschueren kan ietwat de kat uit de boom kijken en de druk hoog houden op zijn belangrijkste titelprotagonisten. De drie kunnen er een mooi kijkstuk van maken op het gladde asfalt in en rond Tielt. 

Er liggen echter nog heel wat kapers op de kust mocht een van de drie hoofdrolspelers een steek laten vallen. Die zal vooral komen van de mannen (en vrouwen) uit de streek, zoals Bert Cornelis (DS3 R5), Melissa Debackere (Skoda Fabia R5), Pieter-Jan Maeyaert (Ford Fiesta R5). Uiteraard moet er ook rekening gehouden met Benoît Allart, vooralsnog winnaar in Spa en Polle Geusens, die gebrand is op een goede uitslag na zijn vroege opgave in Haspengouw.

Lietaer - Noppe / Subaru Legacy
Lietaer - Noppe / Subaru Legacy
R5 wordt nog aangevuld met Bruno Parmentier en de wederoptredende Philip Cracco. Ook Guino Kenis zal zich in zijn Mini WRC zeker vooraan nestelen. 

Andere outsiders voor een dichte ereplaats zijn: Jonas Langenakes (Mitsubishi Lancer Evo X), Paul Lietaer (Subaru Legacy) - meteen ook topfavoriet bij de historics - en de GT's van Claudie Tanghe, Chris Van Woensel en uiteraard Tim Van Parijs. 

De 44ste TAC is ook het toneel van de tweede manche van de M-Cup die zeker vuurwerk zal opleveren met onder meer Franky Boulat en Kurt Braeckevelt, de tweede manche van de Pinto Cup met een eerste aantreden van kampioen Van Wanseele en uiteraard het BRC-Junior kampioenschap waarbij Guillaume de Mévius opnieuw op zoek gaat naar een overwinning na een vroege opgave in Spa. Uiteraard zullen ook veel ogen gericht zijn op het Belgische debuut van Achiel Boxoen in een Opel Adam R2. De West-Vlaamse pupil van Freddy Loix wordt klaargestoomd om straks, in Bocholt, plaats te nemen in de Skoda Fabia R5.

Er moeten 14 proeven worden afgewerkt, goed voor 160 km tegen de klok, te beginnen met Schuiferskapelle 1 om 08u13. 

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 3 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons