van der Horst

TAC Rally: Potty als een volleerde naar winst

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty heeft zaterdag de 48ste TAC Rally op zijn naam geschreven. De 23-jarige was in Tielt sneller dan Cédric Cherain en Bastien Rouard. Het BRC laat opnieuw een onverwacht podium optekenen in deze tweede BRC-manche, tevens de vierde voor de Cup.
Cédric Cherain (Hyundai) mocht vanmorgen heel even van de koppositie proeven, maar met een straftijd van tien seconden die hij een hele dag meezeulde, en opnieuw een verbluffende Maxime Potty (Citroën) was dat liedje van korte duur. Vijf seconden rond de de middag, tien na de tweede lus, ... Potty had de touwtjes en zijn voorsprong stevig in handen. De jonge Waal die school liep op circuit, snelde in het slot volleerd en volwassen naar winst, na een 'overwinning' in Haspengouw en de South Belgian Rally, en een podium in Dinant. Potty werpt zich meer en meer op als dé nieuwe kampioen. Cherain drong nog aan in het slot, maar kwam niet meer tot bij Potty.

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Potty haalde het dus met 5.2 seconden. Bastien Rouard (Hyundai) schuift het podium op. Hij hield vakkundig tweevoudig BRC-kampioen Adrian Fernémont (Skoda) af, op ongeveer anderhalve minuut van de kop. Roger Hodenius (Skoda) eindigde vijfde, tien seconden voor Charles Munster (Hyundai) die nog een eindspurt zitten had. Gunther Monnens (Porsche) werd zevende en eerste in GT.

In de M-Cup ging Mats van den Brand (BMW) logischerwijze met de zege lopen. Bij de Juniors had Benoit Verlinde (Renault) geen enkele speelkameraad meer op het einde. Pieter-Jan Maeyaert (BMW) haalde het in historic na een mooie strijd met Paul Lietaer (BMW). In de 2WD Trophy was Christiaan Spelmans nogmaals aan het feest, weliswaar op de kap van Jony Vande Walle die wegviel vooraan.

Het BRC mag drie weken naar adem happen, na een drukke periode. Eind april staat de Rally van Wallonië op het programma.

Foto: Davy Degryse - RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 8 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons