van der Horst

TAC Rally: Potty steekt hand uit naar winst

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Na acht van de twaalf proeven staat Maxime Potty aan de leiding in de TAC Rally, de tweede manche van het BRC en de vierde in de Cup. Hij heeft Cédric Cherain achter zich op een tiental seconden. Bastien Rouard vult het virtuele podium.
Maxime Potty (Citroën) mocht ook al als leider gaan lunchen en diepte na de middag zijn voorsprong uit van 4.4 seconden tot bijna tien seconden. De eerste achtervolger luistert naar de naam Cédric Cherain (Hyundai). De Hyundai-rijder probeert wel dichter te komen, maar Potty slaat elke aanval vakkundig af. Cherain liep wel tegen een penalty van 10 seconden aan en zal ongetwijfeld proberen die beslissing aan te vechten. Cherain schoot vanmorgen eens te vroeg uit de startblokken.

Bastien Rouard (Hyundai) is voorlopig derde. De revelatie van Rallye des Ardennes volgde in natte omstandigheden goed, maar moest na de middag de rol lossen. Voorlopig opnieuw een onverwacht podium, onder meer ingegeven door de opgaves van Vincent Verschueren (Skoda) en Niels Reynvoet Citroën).

Rouard houdt best nog rekening met een zieke Adrian Fernémont (Skoda), nog net binnen de minuut van de leider. Roger Hodenius (Skoda) is vijfde in de nagelnieuwe Skoda. Gunther Monnens (Porsche) is leider in GT, als zesde algemeen.

De Nederlander Mats van den Brand (BMW) leidt in de M-Cup. Bij de historics leidt Pieter-Jan Maeyaert (BMW) de dans. Hij heeft een kleine voorgift op een ontketende Paul Lietaer (Opel). Bij de Juniors heeft Benoit Verlinde geen tegenstand meer.

Foto: Davy Degryse
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 8 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons