van der Horst

Tänak opgewarmd voor Estland

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak heeft een doorgedreven oefenwedstrijd in Estland op zijn naam geschreven. In de RedGrey Louna-Eesti Rally haalde hij het van Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier. Thierry Neuville werd vijfde.
  • VR Racing
Een pak WRC-piloten draaiden zondag warm voor de komende Rally van Estland. Wereldkampioen Tänak (Hyundai) hield geen spaander heel van de concurrentie en klokte zeven keer op acht proeven de snelste tijd. Hij haalde het met een voorsprong van 13 seconden op Kalle Rovanperä (Toyota) die wel nooit ver uit de buurt was. Sébastien Ogier (Toyota) eindigde op een halve minuut. Esapekka Lappi (Ford) moest zelfs bijna twee minuten toegeven op de winnaar. Neuville (Hyundai) werd vijfde, maar verloor wel anderhalve minuut door een tijdstraf die hij opliep omwille van een defecte waterpomp. De Belg probeerde vooral veel verschillende set-up's en liet zich niet verleiden om de strijd aan te binden met zijn teamgenoot.

Minder goed nieuws voor Elfyn Evans (Toyota). Hij raakte op volle snelheid een boomstronk en ging aan het rollen. Niet meteen de beste om vertrouwen te tanken na een lange pauze.

Grégoire Munster (Hyundai) besloot net in de top twintig na een degelijk rally. De Belg kon dichter geëindigd zijn, maar ook hij liep een tijdstraf op. De chrono's verbeterden wel stelselmatig en onze landgenoot kon bij momenten zelfs goed het tempo volgen van Teemu Suninen die er in de R5-versie van de Fiesta aan start stond.

Nog twee weken geduld, en dan begint het echte werk in Estland.

Foto: Thierry Neuville/Hyundai - TwitterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op maandag 24 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons