van der Horst

TCES: Na succes Silverstone zijn de inschrijvingen voor volgende twee wedstrijden nu geopend

TCES
TCES
De verwachtingen waren hooggespannen, maar werden tijdens de Hankook 24H SILVERSTONE, de start van het eerste seizoen van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook, zelfs nog overtroffen. Voor het eerst nam het Nederlandse bureau CREVENTIC de taak van promotor en organisator van de lange-afstandsrace op het beroemde Britse circuit op zich en versterkte de internationale uitstraling van het evenement met teams en rijders uit niet minder dan 21 landen in het startveld. “We zijn bijzonder verheugd met het succes in Silverstone”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. “We hebben van veel teams, rijders, fans en baanposten zeer positieve reacties gekregen, een duidelijk signaal dat we op de goede weg zijn. Dat is een enorme impuls voor onze volgende toerwagenraces.” Het TCES-seizoen van dit jaar wordt voortgezet met de Hankook 24H SLOVAKIA RING (14-16 juni 2016) en de Hankook 12H MEPPEN (23-24 september 2016). De inschrijving voor beide evenementen is nu geopend.
  • St. Paul
TCES
TCES
Op Silverstone eindigden alle winnaars van de diverse klassen in de top tien van het algemeen klassement, waarmee niet alleen bleek hoe competitief het veld was, maar ook hoe goed de balans tussen de klassen was. “In vrijwel iedere klasse was er een spannende strijd. In de klasse A2 was het verschil tussen het winnende team en het team op de tweede plaats slechts 0,8 seconden, en dat na 24 uren racen”, aldus Helen Roukens. “Auto’s uit verschillende klassen wisselden elkaar aan kop van het veld af en het was mooi om te zien dat de best geklasseerde toerwagen met dieselmotor als vijfde algemeen eindigde! Hoewel de TCR-klasse nominaal als snelste toerwagencategorie beschouwd wordt, ging de overwinning in het algemeen klassement naar het Team ABBA with Rollcentre Racing uit de SP Touring-klasse. SP-Touring is de klasse voor toerwagens die dichtbij de TCR-klasse liggen, maar iets minder snel zijn. Een perfecte strategie, sterke rijders, uitstekend teamwork en pech voor enkele TCR-teams stelde een team uit de SP-Touring-klasse in staat om te winnen, terwijl ook auto’s uit andere klassen hoog in het algemeen klassement wisten te eindigen.” Ook naast de actie op de baan was het evenement een succes. De activiteiten voorafgaand aan de race met stralende zonneschijn, een groot publiek, een muziekkorps en volop adrenaline waren zeer geslaagd.  
 
TCES
TCES
De uitzendingen van Motors TV en via de livestream op de website van de serie werden goed bekeken, terwijl de Hankook 24H SILVERSTONE ook voor heel wat ‘clicks’ op de sociale netwerken zorgde. Niet minder dan 140.291 belangstellenden bezochten gedurende het weekeinde de Facebook-pagina en er waren heel wat positieve reacties van teams, rijders, fans en baanposten. Een selectie van de commentaren is te vinden op de website van de serie via www.24hseries.com en www.touringcarenduranceseries.com.

TCES
TCES
De volgende race van de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is de eerste editie van de Hankook 24H SLOVAKIA RING, 14-16 juni. Het circuit bevindt zich binnen een uur rijden van Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, en is ook vanuit de steden Wenen en Boedapest, beide met een internationale luchthaven, uitstekend bereikbaar. Het complex, dat ook een off-road-parcours, een kartbaan en een hotel omvat, werd na een bouwtijd van één jaar in oktober 2009 geopend. Tot de belangrijke series, die er al te gast waren, behoren de FIA GT Series, het FIA WK Toerwagens en de ADAC GT Masters. De derde en laatste race van de Touring Car Endurance Series powered by Hankook 2106 is de Hankook 12H MEPPEN op het gloednieuwe circuit in het westen van Duitsland op 23 en 24 september. “De inschrijvingen voor beide wedstrijden zijn nu geopend. We hebben het inschrijfgeld verlaagd om zoveel mogelijk teams in staat te stellen om deel te nemen aan de races”, zegt Helen Roukens. Nadere informatie over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden via www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.

24H Series by Creventic
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 19 april 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons