van der Horst

TCES 24H Silverstone: Begin van een nieuw tijdperk

TCES powered by Hankook
TCES powered by Hankook
De Hankook 24H SILVERSTONE (1-3 april 2016) vormt het begin van een nieuw tijdperk. De 24-uursrace voor toerwagens op het beroemde circuit in Groot Brittannië telt mee voor het algemeen rijders- en teamklassement van de 24H SERIES powered by Hankook, maar vormt tevens de start van het eerste seizoen van de Touring Car Endurance Series powered by Hankook (TCES). De serie is een nieuw initiatief van het Nederlandse bureau CREVENTIC, bedoeld voor toerwagenrijders en -teams en bestaande uit betaalbare, toegankelijke lange-afstandsraces. Het startveld voor de race op Silverstone loopt snel vol, maar ‘last minute’-inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk.
TCES powered by Hankook
TCES powered by Hankook
“Omdat we de Hankook 24H SILVERSTONE al eerder hebben aangekondigd, telt deze race ook mee voor de 24H SERIES powered by Hankook”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. “Hiermee willen we rijders, die normaliter met GT-auto’s aan onze races deelnemen, uitdagen om weer terug te keren naar hun wortels en op Silverstone weer eens met een toerwagen te rijden. Daarmee kunnen ze punten scoren voor het algemeen rijders- en teamklassement. De reacties die we na onze aankondiging van Silverstone als een race uitsluitend voor toerwagens hebben ontvangen, waren dusdanig positief, dat we hebben besloten, meerdere van zulke races te organiseren. Zo ontstond de Touring Car Endurance Series powered by Hankook. Natuurlijk blijven het concept en de filosofie van de 24H SERIES powered by Hankook hierdoor onaangetast: deze races blijven openstaan voor GT’s en toerwagens, met een duidelijke nadruk op amateurcoureurs. Betaalbare kosten, een plezierige sfeer met teams en rijders van over de hele wereld en faire competitie op de baan zijn en blijven de voornaamste kenmerken van onze evenementen.”

TCES powered by Hankook
TCES powered by Hankook
“De race op Silverstone is onze eerste wedstrijd in Groot-Brittannië. We kijken allemaal zeer naar deze race uit”, zegt Natasha Mark. “Het is mooi om te zien dat er in alle toerwagenklassen veel belangstelling is, van de steeds populairder wordende TCR-categorie via de klasse A3 en de CUP1-divisie voor BMW M235i Racing Cup-auto’s tot aan de klasse A2 voor de compacte auto’s. Daarnaast zijn we blij met de inschrijving van niet minder dan zes auto’s met dieselmotoren op de voorlopige deelnemerslijst. Op het moment hebben we 70 aanmeldingen, maar inschrijving voor deelname aan de race is nog steeds mogelijk.”

TCES 24H Silverstone 2016
TCES 24H Silverstone 2016
Met de Dunlop Prototype Series, Caterham Euro en HRDC Touring Greats rijden er drie klassen in het voorprogramma van de Hankook 24H SILVERSTONE. Voor bezoekers zijn er tal van activiteiten, inclusief toegang tot de startopstelling, een parade, een handtekeningsessie en een motorfiets-stuntshow. De race wordt volledig via Motors TV uitgezonden en er is een live-stream in HD-kwaliteit met beelden van de onboard-camera’s en commentaar van Radiolemans.com beschikbaar via de website van de serie. Nadere informatie over de Touring Car Endurance Series powered by Hankook is te vinden op www.touringcarenduranceseries.com en www.24hseries.com.
24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 24 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons