van der Horst

TCR 500 Spa: Voorbeschouwing van Ward Sluys

Ward Sluys is aan zijn laatste maanden autosport bezig. De Aalstenaar zal eind dit seizoen misschien niet helemaal de helm aan de haak hangen, maar zoals hij al eerder aankondigde, is dit wel het laatste volledige seizoen als piloot op vier wielen. Een seizoen dat hij in eigen land in schoonheid wil eindigen, met een druk weekend op Spa-Francorchamps, om vervolgens nog in de finale van de Supercar Challenge in Assen en in een lange buitenlandse race aan de slag te gaan. Maar first things first, dus het TCR500 weekend in Spa-Francorchamps, waar Sluys niet alleen de twee wedstrijden van de alom gekende Supercar Challenge zal betwisten, maar ook de volledig nieuwe TCR500, een uithoudingsrace voor TCR-toerwagens. De tweemaal 60 minuten van de Supercar Challenge rijdt Ward Sluys in een BMW M4 Silhouette van JR Motorsport, de dag en nachtrace brengt Sluys door achter het stuur van een Opel Astra TCR van de renstal Vmax Engineering in de kleuren van STENROC.
De herfst is ingetreden en dus zien we de Supercar Challenge weer in de Belgische Ardennen. Ward Sluys skipte om professionele redenen de races deze zomer en dus is het kampioenschap voor hem geen prioriteit meer. 

Ward Sluys: “Neen, de titel en het eindpodium spelen niet, maar ik wil wel in schoonheid mijn racecarrière in eigen land beëindigen. Spa is een circuit waar ik hele mooie herinneringen aan over houd, denk maar aan de wedstrijden van de Supercar Challenge, maar ook aan mijn deelnames aan de 12 Uur van Spa BTCS en de winst in de Cup-klasse in de 24 Uur van Spa. Daarom zou ik dit weekend, voor een hele groep vrienden en partners nog één keer willen uithalen en minstens op het podium staan. Mijn teamgenoot wordt de Litouwer Justas Jonisus. Hij is een jong talent uit de karting, maar reed ook al in de 1000 Kilometer van Palanga met mij en heeft zelfs ook ervaring in toerwagens TCR. Dit weeekend zitten we dus in de snelle BMW M4 Silhouette van JR Motorsport, het merk waar ik in de Supercar Challenge driemaal kampioen mee ben geworden. Opgepast, de race van de Supercar Challenge vinden plaats op vrijdagnamiddag (16u45) en zaterdagmiddag (12u00).” 

Na de finish van de Supercar Challenge zaterdag, heeft Ward Sluys enkele uren om zich voor te bereiden op de volgende opdracht, de start van de TCR Spa 500 (16u00), een wedstrijd over 500 ronden of 3.500 kilometer voor TCR-wagens. 
Ward Sluys: “Het is een nieuwe wedstrijd en ik ben blij dat ik nog kan rijden! Voor mij is het een terugkeer naar de roots, want ik ben beginnen racen met voorwielaangedreven toerwagens, zoals de Peugeot 106, de Renault Clio en later de SEAT Cupra in de BTCS. Mijn teamgenoten zijn enerzijds twee zeer ervaren Amerikanen, die ook Spa kennen, met name Charles Putman en Charles Espenlaub. De echte autosportfans zullen weten dat zij ooit nog met ProSpeed Comeptition raceten. Onze vierde man kent Spa niet en dat is Steven Cho. Het team heeft ook bakken ervaring, want zij zetten de GT3 van Putman en Espenlaub in de Creventic Series in. Ons doel is uitrijden zonder al te veel problemen en dan denk ik dat we meteen ook vooraan zullen eindigen. Ik kijk er erg naar uit, want dit is een race die me helemaal terug naar het begin van mijn carrière brengt!”  

Persbericht Ward SluysSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 1 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons