van der Horst

TCR 500 Spa: Winst voor Red Camel-Jordans.nl

Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
Red Camel-Jordans.nl - Cupra TCR
Na een indrukwekkende run heeft de Red Camel-Jordans.nl CUPRA TCR (# 101, Tom Coronel / Pepe Oriola / Ivo Breukers / Rik Breukers) een regelrechte overwinning behaald bij de allereerste TCR ooit SPA 500, ondanks zware regenval rond het Belgische Grand Prix-circuit in de slotfase. Daarbij claimde het Nederlandse team ook de EXO TCR Nations 'Trophy.
  • LTF
Red Camel-Jordans.nl - Algemene winnaars TCR Spa 500 2019
Red Camel-Jordans.nl - Algemene winnaars TCR Spa 500 2019
Pepe Oriola pakte de geruite vlag na 23 uur en 454 ronden rond het 7.004km Circuit de Spa-Francorchamps. Het team genoot van een foutloze run, alleen verergerd door een zware regenbui op zondagochtend, en een dramatisch moment toen teambaas Ivo Breukers een poging deed om de tractiecontrole van de CUPRA op het circuit opnieuw in te stellen, waarbij alle versnellingen kort verloren!
  
Naast Spaanse teamgenoot - en TCR International Series-racewinnaar - hebben Pepe Oriola, de Nederlandse landgenoten Ivo en Rik Breukers en de World Touring Car Championship-legende Tom Coronel ook de eerste EXO TCR Nations 'Trophy voor Nederland veiliggesteld.
 
"Het is leuk om nul problemen te hebben in een 23-uurs race!" Tom Coronel grapte met Diana Binks van radiolemans.com. “Alles ging goed, de auto had geen problemen, de chauffeurs maakten geen fouten en de bemanning heeft het geweldig gedaan. Zo win je langeafstandsraces! '
 
"Het was een geweldige race", vervolgde een jubelende Rik Breukers. “Ik denk dat we het perfect hebben gedaan, en eerlijk gezegd kan ik niets bedenken dat we beter hadden kunnen doen. Ik ben zo trots op iedereen! ”
 
Het resultaat markeert de tweede opeenvolgende endurance-overwinning voor Red Camel-Jordans.nl op Spa-Francorchamps, na de TCE-overwinning van het team eerder dit jaar in de Hankook 12H SPA.
 
Algemeen Podium 2019 TCR Spa 500
Algemeen Podium 2019 TCR Spa 500
Na een sterke run op zijn CREVENTIC-debuut eindigde de DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR (# 308, Aurélien Comte / Teddy Clairet / Julien Briché) een indrukwekkende 2e overall voor de TOPCAR-sport door Bas Koeten Racing CUPRA TCR DSG (# 131, Fabian Danz / Julien Apotheloz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri / Mikel Azcona). De laatste verloor 30 minuten in de pits aan een kapotte brandstofpomp tijdens de nacht, maar bracht een moeilijk evenement naar bed voor Bas Koeten Racing, dat gedwongen was om twee andere auto's met pensioen te gaan na race-eindigende ongevallen.

Viper Niza Racing - Cupra TCR
Viper Niza Racing - Cupra TCR
De Viper Niza Racing CUPRA TCR (# 65, Douglas Khoo / Dominic Ang / Melvin Moh / Fariqe Hairuma) startte op de voorlaatste plek op de grid en reed een indrukwekkende race om als 4e algemeen en als 1e te eindigen in de PRO / AM-klasse, net voorsprong op Audi RS3 LMS van rivaal AC Motorsport (# 8, Stephane Perrin / Vincent Radermecker / Stewart Lines / Mathieu Detry).
 
De Burton Racing Peugeot 308 TCR (# 46, Pierre-Yves Corthals / Caren Burton / Armand Fumal / Olivier Meurens / Philippe Steveny) zorgde voor de overwinning in de AM-klasse op zijn duurrace-debuut. De Peugeot deed dit met een 6e plaats in het algemeen en ondanks problemen met de turbocompressor vlak voordat de race zou beginnen.

Op weg naar de laatste 15 minuten van de race, had de 7e plaats er klaar voor gezien om naar het Lestrup Racing Team Volkswagen Golf GTi TCR te gaan (# 110, Peter Fahlström / Stefan Nilsson / Mats Olsson / Marcus Fluch). Helaas belandde de Zweedse inzending in de verraderlijke omstandigheden in de grindval op de Campus en daalde vervolgens in de slotmomenten naar de 8e plaats.

De eerste van twee Teamwork Huff Motorsport Audi RS3 LMS '(# 852, Alex Hui Ka Tai / Sunny Wong Yat Shing / Paul Poon Tak Chun / Samuel Hsieh) voltooide het PRO / AM-podium en profiteerde van het ongeluk van Lestrup Racing om de 7e te verzamelen. Ironisch genoeg wankelde de zuster # 22 inzending (Andy Yan / Rainey He / Neric Wei / Yan Chuang) ook in de slotmomenten en moest worden teruggekeerd naar de pits met minder dan vijf minuten op de klok. De in Hongkong gevestigde Audi werd nog steeds als 9e geclassificeerd.

Burton Racing - Peugeot 308 TCR
Burton Racing - Peugeot 308 TCR
Achter hen werd de Bas Koeten Racing Audi RS3 LMS (# 125, Alex Au / Eric Lo / Eric Kwong / Kevin Wing Kin Tse) als 3e in de AM-klasse en 10e algemeen bekroond, ondanks het vertrek uit het evenement na een zware botsing bij Blanchimont. De laatste loper van het evenement - het GDL-team Australië Audi RS3 LMS (# 9, Malcolm Niall / Brett Niall / Clint Harvey / Rory Penttinen / Darryl Clarke) - eindigde uiteindelijk als elfde na bijna vier uur te hebben vervangen door een kapotte waterpomp en daarna de Audi's turbocharger.

De data voor de TCR SPA 500 van volgend jaar zijn al bevestigd en het epos over 500 ronden / 23 uur duurt op 1-2-3 mei 2020 naast de Hankook 12H SPA op het Circuit de Spa-Francorchamps. Meer informatie is te vinden op www.24hseries.com en www.tcrspa500.com.

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 8 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TCR Spa 500.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons