van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Geen buitenlandse topper maar Guillaume en Edouard Mondron winnen de Long Race

Delahaye Racing - SEAT Leon TCR
Delahaye Racing - SEAT Leon TCR
Guillaume en Edouard Mondron hebben met hun SEAT van Delahaye Racing op zaterdag de Long Race van de TCR Benelux serie gewonnen. De beslissing van de race viel al in de eerste ronde toen de leider Mat’o Homola terugviel met elektrische problemen aan de Opel van DG Sport Opel Team Belgium en de pits moest opzoeken. De twee overige plaatsen op het podium werden ingenomen door de Boutsen Ginion Racing Honda’s van Stéphane Lémeret/Tom Coronel en Benjamin Lessennes/Enzo Guibbert.
Mat’o Homola, vertrokken van op de pole, nam na de start resoluut de leiding maar nog voor het einde van de eerste ronde was de Opel rijder zijn leidersplaats al kwijt. Elektrische problemen speelden de Opel parten en na wat geharrewar in de Busstop ging Edouard Mondron de als leider de tweede ronde in gevolgd door Tom Coronel en Sheldon van der Linde.

Coronel/Lémeret - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Coronel/Lémeret - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
In de derde ronde ging van der Linde over Coronel en wat later passeerde de Zuid-Afrikaan ook de leidende SEAT. Terwijl van der Linde al vroeg de pits opzocht voor de verplichte stop rekten Mondron en Coronel hun stint tot de maximum toegestane 35 minuten. Alzo schoven Guillaume Mondron en Stéphane Lémeret voorbij de Audi naar plaatsen een en twee. Mondron wist daarna alle aanvallen van Lémeret af te weren en kwam als winnaar over de lijn met een voorsprong van een halve seconde op de Honda. Comini die het stuur had overgenomen van van der Linde zakte steeds verder af en verloor nog de derde plaats aan de Honda van Benjamin Lessennes.

Matthieu Detry/Maxine Potty - Team WRT VW Golf
Matthieu Detry/Maxine Potty - Team WRT VW Golf
Matthieu Detry en Maxine Potty sloten met hun Team WRT VW Golf de top vijf af. Kevin Abbring en Aurélien Comte loodsten hun Peugeot 308 van DG Sport naar de zesde plaats. Romain de Leval/Giacomo Altoè (Delahaye VW Golf) pakten de zevende plaats, verder werd de top tien nog vervolledigd door Stan Oord/Mike Morien (Bas Koeten Audi RS3 LMS), Armand Fumal/Pierre-Yves Corthals (Milo Racing VW Golf) en Rob Huff/Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf). Filip Utttendaele en Grégory Eyckmans werden met hun Clio IV elfde en wonnen de Clio Benelux Cup.


Foto's: Arne Simons
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons