van der Horst

TCR Benelux Belcar Trophy: Nabeschouwing van de Fun Open Race

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Cédric Bollen en Kevin Caprasse hebben niet op een inspanning gekeken tijdens de Fun Open Race, een wedstrijd buiten kampioenschap voor VW Fun Cups die afgelopen zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps werd georganiseerd. Het duo van de #400 van het DN’S team nam snel de leiding in handen en had na drie uur wedstrijd meer dan anderhalve minuut voorsprong op de teamcollega’s van de renstal van Dominique Noël, Timo Van Impe en Martin Leburton. De zonen van Patrick en Pierre stelden voor de gelegenheid een duo Van Impe-Leburton samen, een combinatie die vijftien jaar geleden heel bekend was in de VW Fun Cup. Bovendien reden ze met de #56 van DN’S – PVI.
Dankzij het succes van Bollen-Caprasse krijgt het team van DN’S de brandstof voor de volgende 25 Uur VW Fun Cup gratis, en de #56 krijgt voor het hoogtepunt van het seizoen gratis banden aangeboden. Ook meeval voor de #255 van DZ Racing by Allure Team, die na een lottrekking na de race een gratis inschrijving voor de 25 Uur VW Fun Cup kreeg overhandigd!
 
De #287 Comtoyou van Dominique Bustin en Mathieu Detry wist even om de zege te strijden, maar kreeg in het slotuur met technische problemen af te werken. Zo ging de derde plaats naar het team van M3M, met Michael Leenders en Pierre Lalmand aan het stuur. De top-5 van de dag werd vervolledigd door DDS Racing van Jonas De Kimpe en Bram Mouton en de auto van DZ Racing by Allure Team van de Fransen Amine Zeghouani en Sébastien Dorkel.
 
Bij de tweezitters stond de #342 van Milo Racing als favoriet aan de start en die loste de verwachtingen in. Christophe Nivarlet en Kevin Balthazar domineerden de debatten voor de #341 Race4u (Maxime Musin en Jean-Pierre Vanderfeesten) en de #331 SGRT.be (Simon Lurkin, Eric Delnest en Eric Dewaelheyns).
 
Volgende week eist de European VW Fun Cup opnieuw de aandacht op, met de tweede wedstrijd van het seizoen 2017. Afspraak op het circuit van Dijon-Prenois, voor de traditionele Trophée de Bourgogne.

Kronos Events Press  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons